СП: Велс одиграо по жељи Србије, минималац Хрватске...

Фудбалери Велса играли су само 1:1 са Грузијом, што одговара селекцији Србије у Групи Д квалификација за Светско првенство.

Фудбал 09.10.2016 | 20:30
СП: Велс одиграо по жељи Србије, минималац Хрватске...
Иако је Гарет Бејл погодио већ у десетом минуту главом после корнера, Грузини су искористили слабу игру домаће одбране те преко Торникеа Окријашвлија пола сата пре краја стигли до првог бода.

Тако "Змајеви" имају пет бодова из три меча, само један више од Србије и Аустрије који се од 20:45 састају у Београду, те Ирске која у истом термину гостује Молдавији.

У Групи Г Израел је са два гола Томера Хемеда надиграо Лихтенштајн 2:0 у Јерусалиму, док су у Групи И по три бода освојили Хрватска и Украјина.

"Ватрени" су новим голом Марија Манџукића славили против Финске у Тампереу, док је Украјина без много муке сломила Косово са 3:0 у пољском Кракову.

Од 20:45 на програму је пет мечева, Србија игра са Аустријом у Београду, у комшилуку на југу Италија гостује Македонији, а Шпанија Албанији, Турска је на Исланду, а преостали ривали "Орлова" Молдавија и Ирска играју у Кишињеву.

Група Д: Кикс Велса шанса за "Орлове"

Очекивало се да Велс искористи дуел Србије и Аустрије и стекне солидан бодовни салдо пред наставак квалификација, али су потценили Грузију.

Велс је повео већ у десетом минуту голом Гарета Бејла. Нападач Реал Мадрида је сјајно скочио и главом закуцао лопту у мрежу после центаршута Ледлија из корнера са десне стране.

Изгледало је да "Змајеви" контролишу ситуацију, али су почетком другог полувремена доживели хладан туш. Везиста руског Краснодара Торнике Окријашвли који после сјајног проигравања Казаишвилија главом тресе мрежу немоћног Хенесија.

Двадесетак минута пре краја гости пропуштају зицер за преокрет. Кобијашвили је у контранападу сервирао центарфору Кедлидзеу савршену прилику, али је он шутирао поред гола.

Велшани су извршили велики притисак у завршници, али је као и пре неколико дана освојио само бод, што је разочарало и вероватно забринуло навијаче јер у новембру у Кардиф стиже Србија.

Група Д:

Велс – Грузија 1:1 (1:0)
Бејл 10 – Окријашвили 57
20.45 Молдавија – Ирска
20:45 Србија – Аустрија

Табела: Велс 5, Србија 4, Аустрија 4, Ирска 4, Грузија 1, Молдавија 0

Група Г: Хемед "прорадио"

Израелци тешко могу да се носе са Италијом и Шпанијом, али не пропуштају шансу против осталих ривала да освајају бодове у Групи Г.

Након великог тријумфа у Македонији, очекивано су славили и против аутсајдера групе Лихтенштајна, те се изједначили на деоби прве позиције са Албанијом бар на неколико сати.

Израел је за 15 минута сломио Лихтенштајн, са два гола Томера Хемеда. Нападач енглеског друголигаша Брајтона прво је погодио главом после корнера у четвртом минуту, захваљујући и лошој реакцији ривала на гол-линији.

Десетак минута касније опет је погодио главом, овај пут је фантастично реаговао после центаршута Бен Хаима са леве стране из игре, задњим делом главе је проследио дијагоналу на другу стативу.

Хемед је пре неколико дана био стрелац у Скопљу, а пре овог репрезентативног термина целу годину није дао гол за Израел. Тренутно је на 15 погодака на 26 наступа за репрезентацију.

Почетком другог дела игре Максимилијан Гопел постиже први гол за Лихтенштајн у овим квалификацијама, али гости нису успели да приреде сензацију у Јерусалиму.

Група Г:

Израел – Лихтенштајн 2:1 (2:0)
Хемед 4, 16 – Гопел 49
20:45 Албанија – Шпанија
20:45 Македонија – Италија

Табела: Албанија 6, Израел 6, Шпанија 4, Италија 4, Македонија 0, Лихтенштајн 0

Група И: Манџукић у серији, Косово немоћно

Хрвати не блистају, али освајају бодове, после Косова пала је и Финска. Домаћин је "бункером" покушао да одоли "Ватренима" у Тампереу, али су посрнули већ у 18. минуту.

Манџукић је четврти гол у последња три дана постигао уз доста среће. Након центаршута Врсаљка са леве стране Крамарић је имао зицер на другој стативи, али лопта се одбила од његово стопало паралелно са гол линијом. Међутим, нападач Јувентуса је пре играча Финске стигао до ње и главом је угурао у мрежу.

У наставку меча Хрватска је имала још више проблема да пробије одбрану Финске, која је у другом полувремену опасно вребала из контранапада, али су бодови ипак отишли у Загреб.

Као што се и очекивало, Украјина је без много проблема освојила сва три бода против Косова, иако је домаћин била у Пољској.

Косово је пола сата одолевало у Кракову, али је Украјина ипак успела да поведе у првом полувремену. Брзом акцијом Зинченко је проиграо Кравеца испред казненог простора, он се из не баш најбоље позиције одлучио на шут, лопта је закачила стопало једног ривала и преварила голмана Косова Ујканија.

Украјина је тријумф потврдила десетак минута пре краја фантастичним ударцем Андрија Јермоленка са око 20 метара, а тачку савља Руслав Ротан који се сјајно снашао у казненом после центаршута Јермоленка са леве стране, примио је лопту у петерцу и лако убацио у гол.

Група И:

Финска – Хрватска 0:1 (0:1)
Манџукић 18
Украјина – Косово 3:0 (1:0)
Кравец 31, Јермоленко 81, Ротан 87
20:45 Исланд – Турска

Табела: Хрватска 7, Украјина 5, Исланд 4, Турска 2, Финска 1, Косово 1

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар