Лозница: Дјечак умро послије прелома руке!

Осмогодишњи Раденко Никодиновић из Козјака код Лознице, преминуо је у суботу у Београду од посљедица тровања организма, насталог послије задобијеног прелома руке током игре, пише Ало.рс.

Србија 09.10.2016 | 16:38
Лозница: Дјечак умро послије прелома руке!
Санирање пријелома

Дјечак је прије седам дана (2. октобра) задобио прелом на средини унутрашњег дијела лијеве подлактице, због чега су га родитељи аутомобилом превезли до Лознице на ортопедију Опште болнице.

Како каже Раденков отац Милан, дежурни ортопед био је др Добривоје Бојанић, који је одмах прихватио дијете и рекао да ће највероватније бити потребна операција у Београду.

"Доктор је прегледао дијете и покушао да санира прелом. Како је рекао, успио је да намјести руку, да све уклопи како треба, обавио снимање и ставио гипс и рекао да не треба да бринемо. Дијете је пустио да иде кући и наш Раденко није задржан у болници", кроз сузе је новинарима испричао отац Милан и тврди да ниједног момента љекар више није помињао да дијете треба хоспитализовати.

Већ током ноћи дјечак је добио температуру, тетка Јелена се сјећа да је био миран јер се уплашио због прелома.

"Он је иначе био немирно дијете, али се те вечери скоро није ни помјерао, желећи да га што прије прођу болови и рука зарасте. У понедељак је одведен да прими ињекцију а температура није спадала, мада није била висока."

Мајка Зорица га је одвела код педијатра који је објаснио да је таква температура нормална и да је све друго уреду са дјететом.

"Вјеровали смо љекарима јер су нас увјеравали да је све како треба и нисмо ни размишљали да негдје водиме дијете на додатни преглед", прича Јелена.

Наредног дана, у сриједу 5. октобра, била је заказана контрола и превијање и, како кажу Раденкови родитељи исти љекар је погледао рану, очистио је и тад рекао да је ипак требало дијете оставити у болници. Мајка је питала да ли је нормално да тако отекне рука, на шта је он објашњава да дијете није држало руку како треба и да мора да је окрене вертикално.

"Температура до 38 је и даље сматрана за нормалну, доктор је рекао да дијете држи руку подигнуту и да ће оток спасти. Међутим Раденко се и даље није осјећао добро и око пет поподне температура је била 39."



"Предвече је рука била хладна и воштане боје, дијете је почело да се тресе од температуре и да халуцинира. Одвезли смо га у Хитну, одатле код дјечјег педијатра и да поново на ортопедију гдје је опет био исти љекар.

Рекао је да је гипс превише стегнут и кад је попустио гипс видјела сам да је рука била страшна. Задржао нас је на одјељењу и рекао да би најбоље било да дијете пошаље за Београд.

Прво је рекао ујутро, али кад је супруг отишао из болнице, одлучио је да ипак одмах спреме санитет. Објашњавао је да то чини ради сваке сигурности и да је сигуран да је он све урадио како треба. Исте вечери Реденко је пребачен у Институт за мајку и дијете у Београд", прича мајка Зорица.

Тамо су љекари брзо обавили све неопходне прегледе и хитно је заказана прва операција. Мајци су објаснили да ће борба за дјечакову руку бити компликована и дуга.

Прва операција

"Један од доктора је рекао да за 22 године каријере није видио овакав случај и да се то дешавало само у току ратних дејстава због инфекција. Дали су све од себе и после прве операције мој син је мало дошао себи, чак је нешто и појео. Уследиле су још две операције, али инфексицја се проширила на плућа и то су нам јавили у суботу ујутро. Ријетке бактерије су напале организам, сепса се прошираила и сљедеће што су нам рекли то је да Раденка нису могли да спасе и да је преминуо у 9.45 у суботу 8. октобра", кроз јецаје су казали мајка Зорица и отац Милан, који имају још једно дијете, дјевојчицу млађу годину од Раденка.

Поред обавезне медицинске, родитељи су тражили и судску обдукцију која би требало да буде завршена у понедељак. Никодиновићи планирају да малог Раденка сахране у уторак на локалном гробљу у Козјаку.

У Општој болници нису давали никакве детаље о овом случају, али је из службе за односе с јавношћу потврђено да је дјечак примљен на преглед са повредама руке у прошлу недељу и да је у сриједу организован његов транспорт до београдског Института за мајку и дијете.

"У болници ће свакако наредних дана бити спроведена контрола како би се утврдили сви детаљи и да ли постоји одговорност медицинског особља за све што се догодило", казали су новинарима из лозничке болнице.

Извор: Ало

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Огорцени

09.10.2016 14:56

Оце ли доктори икад поцети одговарати за своје поступке и немарност...

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

09.10.2016 15:08

И хоће ли кад гледати пацијента а не паре

Name

процјенитељ

09.10.2016 15:11

ТУГА ГОЛЕМА и БОЛ НЕИЗМЈЕРНИ ! Андјели нек га чувају на небу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

одох додјох

09.10.2016 15:44

Туга и залост. Нек му је лака земља. Али ово нас све цека. Све гори и гори љекари це нас "лијецити" док врх одлази у иностранство. Судбина балканских дрзавица. Политицари владају, краду а ситна буранија овако заврси... Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дражен

09.10.2016 18:14

Ни у добојској болници ниста боље... нека те чувају анђели... породици искрено саучешће и пуно снаге!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

11.10.2016 11:01

Добојска болница је највеће зло у историји нашег здравства. Тамо ко није био не зна шта је мука.

Name

Маре

09.10.2016 19:48

Политика се свугде увукла,немамо висе ни доктора због тога,теско само обицном народу,туга од здравствених институција свугде је....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дабогда вас и гори лијечили

09.10.2016 19:50

Је л могуће да неко каже да је нормално имати повишену температуру послије прелома и сл?!!! Породици искрено саучешће,, а нама, обичним смртницима само здравља и нека нам је драги бог на помоћи због оваквог стања у државама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градисцанац

09.10.2016 21:13

И КАЖУ ватио се неки лудак аутомата

ОДГОВОРИТЕ