СП, најава... Србија – Аустрија: Прекретница на путу ка Русији!

Фудбалска репрезентација Србије у трећем колу квалификација за Мундијал дочекује Аустрију.

Фудбал 09.10.2016 | 14:30
СП, најава... Србија – Аустрија: Прекретница на путу ка Русији!
’Орлови’ дочекују Аустрију у мечу који би према најавама могао да буде прекретница на путу према Русији 2018. године.

"Аустрија је најквалитетнији противник у квалификацијама до сада. Имају неколико индивидулаца који могу да направе разлику. Када се види ФИФА ранг листа Аустрија је фаворит. Препуштамо им ту улогу на папиру. Међутим, мени је важно шта ће бити на терену", рекао је селектор Србије Славољуб Муслин на последњој конференцији за медије у Старој Пазови.

Капитен Бранислав Ивановић, једини из тима који памти победе против Аустријанаца у квалификацијама а Јужну Африку, истакао је да је дуел од огромног значаја.

"Победа би за нас била велики корак и може да буде преломни тренутак. Аустрија је озбиљан противник, за сваки респект и зна да игра на резултат. Не смемо да срљамо, чека нас тежак меч", поручио је Ивановић и посебно апострофирао нападача Стоука Марка Арнаутовића, Аустријанца са српским пореклом.

Арнаутовић и још један Србин Александар Драговић, који су изузетно важни за Аустрију, истакли су велико поштовање према земљи из које су потекли и најавио да, уколико постигну гол, неће славити.

Србија и Аустрија после два кола, заједно са Велсом и Ирском, имају по четири бода, док су Грузија и Молдавија без бодова.

Током вечери се састају и Молдавија - Ирска, односно Велс - Грузија.

Утакмица између Србије и Аустрије игра се од 20.45 сати на стадиону "Рајко Митић".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар