Хитлер сам написао своју прву биографију

Прву биографију Адолфа Хитлера, која га представља као "спаситеља Њемачке" и упоређује с Исусом, можда је написао сам будући диктатор, каже шкотски историчар.

Свијет 08.10.2016 | 19:10
Хитлер сам написао своју прву биографију
"Адолф Хитлер: Сеин Лебен унд сеине Реден" (Адолф Хитлер: Његов живот и његови говори) први је велики Хитлеров профил и појавио се 1923. а као аутор је наведен Вицтор вон Коербер.

Историчар Томас Вебер са Универзитета Аберден пронашао је у јужноафричкој архиви документе који указују на то да је књигу "готово сигурно" написао сам Хитлер као "бесраман али паметан чин самопромоције".

"Књига, која такође укључује збирку Хитлерових говора, доноси чудне тврдње да би то дјело требало постати 'нова Библија' и користи ријечи као што су 'свијет' и 'спасење' упоређујући Хитлера с Исусом а његов политички успон повезује се с Исусовим васкрснућем", рекао је Вебер.

Вебер је рекао да је открио доказе да је Коербер био измишљени аутор тог дјела након што је проучио његове документе.

Вебер је међу документима нашао и потписан тестамент жене издавача књиге, у којој се наводи да Вон Коербер није аутор те књиге.

Хитлер је затражио да се на то дјело стави име конзервативног писца који није био повезан с нацистима. Та књига објављена је двије године прије Меин Кампфа, Хитлерове аутобиографије у којој оцртава своју политичку идеологију и планове за Њемачку.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тито

08.10.2016 20:38

Овак један треба да се роди или се роди једном у 1000 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

09.10.2016 05:18

Која је разлика измедју тадасњег Хитлера и данасњих Амера. И они се изјасњавају као спасиоци мањих земаља, труде се и да објасне Русији, ако је она не отресе.

ОДГОВОРИТЕ