Бисте народних хероја посвађале Требињце

Породице жртава коминистичког терора организовале су у Требињу протестни скуп због постављања спомен-бисти народним херојима Народноослободилачког рата у требињском градском парку.

Република Српска 08.10.2016 | 21:54
Бисте народних хероја посвађале Требињце
Предстваници СУБНОР-а и града Требиња на Дан ослобођења Требиња 4. октобор, у требињском градском парку вратили су уништене бисте народних хероја из НОР-а и планирали да поставе бисту Владу Шегрту што је изазвало огорчење код породице жртава коминистичког терора.

Управо због тога у градском парку оргназован је мирни протест са којег је поручено да се постављено бисте Влада Шегрта неће дозволити, те да се неки од народних хероја морају склонити из градског парка.

“Ми немамо ништа против овог монумента овдје, нека стоји. Пола нашег народа је било у тој борби, али зашто нема споменика другом антифашистичком покрету и зашто неко хоће нас да дијели када треба да размишљамо о 21. вијеку, о неким стварима и о будућности. Зашто неко хоће да дира још живу рану. Људима су читаве фамилије убијене и да се наша дјеца играју испод народног хероја, а уствари зликовца Влада Шегрта, Драгице, Правице и Саве Ковачевић. То вјерујте ми нећемо дозволити” рекао је за БН телевизију Милан Никчевић из Гацка, а слично размишља и Драган Ковач из Требиња:

“Ако треба да стоји нечија биста, као напримјер Драгице Правице, нека буде, нека се напише ко је она, зашто је подигнута, када је подигнута, али и стовремено треба да се напише шта је она урадила. Ја могу да кажем, оно што сам ја истраживао, значи жена студенткина од 21 годину пуцала је у главе мртвих и стрељаних људи у Љубомиру. Ако требају такве биографије да служе покољенњима за углед онда нека стоји”, истакао је Ковач.

Породице жртава комунистичког терора кажу да нису у Требиње дошли да руше бисте, а споменик Сави Ковачевићу и мјесто гдје би требала бити постављена биста Влада Шегрта поливена су црвеном фарбом.

“Ми нећемо да их рушимо, ми смо црвеном фарбом показали да је крв коју су они оставили за собом још увијек несапарана”, додао је Милан Никчевић.

Предсједник СУБНОР-а Требиње Славко Шањевић није желио да коментарише протест и само је кратко пуручио да су бисте, које су постављене, само враћене тамо гдје су стајале неколико деценија, а да ће се још једном размотрите постављене бисте народног хероја Влада Шегрта.



БН телевизија

Коментари / 68

Оставите коментар
Name

МА КАКВИ ПРОТЕСТИ

08.10.2016 15:49

ЈА САМ СРБИН И МОЈ ЋАЛЕ ЈЕ БИО ПАРТИЗАН. КАКВИ ПРОТЕСТИ БАНДО БИЈЕДНА ШТА ХОЋЕТЕ. ПАРТИЗАНИ СУ СЕ БОРИЛИ ИА ЗА СЛОБОДУ СРБА И ЗА СЛОБОДУ ДРУГИН НАРОДА. ШТА ТУ ИМА ЛОШЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

08.10.2016 16:06

Подрзавам те у мојој породици било партизана и цетника о цетницима су нам прицали све најгоре сами пљацкаси слицни овима данас док су партизани били за примјер мој отац српски добровољац из првог свјетског није симпатисао цетнике.

Name

Зоол

08.10.2016 16:22

Е греска је у томе сто су се борили за друге.Реци ми зашто су Срби гинули нпр за Трст.А касније су нам га сви ину завукли,од Словенаца до македонаца.

Name

Драган

08.10.2016 16:29

Борац, тата ти био добровољац у Првом светском а ти још жив? Мој прадеда је био добровољац у том рату, а ја нисам у цвету младости. :Д

Name

МИХАИЛО МИКИЦ

08.10.2016 15:56

Вецина бисти партизански народни хероја су проблематицне због тога сто су бисте подигнуте у славу гресни људи којима су руке окрвавите братском крвљу недузних СРБа. Умјесто подизања и обнављања таквих споменика срама који само вредјају незацелите зиве ране СРБског Народа, зељела бисмо да видим СПОМЕНИК ПОДИГНУТ СВИМ СРБИМА ПАЛИМ У МНОГИМ РАТОВИМА ЗА СЛОБОДУ СВОГ НАРОДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Микиц

08.10.2016 16:55

Какви споменици срама Микицу,па зар су и Драза и његови борили против Нијемаца и других фасиста наведи гдје и када.

Name

21.12.1941.

08.10.2016 17:45

Сврати хер миxајло до села Вранића код БГ.

Name

МИХАИЛО МИКИЦ

08.10.2016 20:45

Зао ми је сто Истине ради морам да казем да су вецина СРБа кроз југославенство расрбљени а кроз комунистицки резима ЈБ Тита плански одвојен од ИСТИНЕ ХРИСТОВЕ и ПРАВДЕ БОЗИЈЕ. Садасње генерације СРБа помреце зато у своме греху отпадниства од Бога и СРБства, Православља и Светосавља као врхунца хрисцанске СРБске националне идрологије и СРБског нацина зивота. Далеко су СРБи од покајање, братског помирења и братске љубави. ЈУГОСЛАВЕНИМА СРБСКОГ ПОРЕКЛА ЈЕ СУДЈЕНО ЗАКОНОМ ЗИВОТА ДА ПОМРУ У ГРЕХУ СВОМ! ВЈЕЦНА ИМ ПАМЈАТ. ДОК ЈУГОСЛАВЕНИМА СРБСКОГ ПОРЕКЛА НЕ БУДЕ СМРКЛО, СРБСКОМ НАРОДУ СВЕТОГ САВЕ НЕЦЕ НИ СВАНУТИ. ЈУГОСЛАВЕНИ МЕДЈУ СРБИМА СУ СТАРИ ГРОБАРИ СРБСТВА!

Name

блбл

08.10.2016 16:00

Другим рецима хоцете да се уместо партизанима подигне споменик цетницком покрету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.10.2016 16:19

Најбоље ниједним! И једним и другим су руке до рамена крваве, купали су се у братској крви. Треба то оставити иза себе и радити на јединству.

Name

КО ХРВАТИ

08.10.2016 16:21

МА ЈА, ДА СЕ ПРЕТВОРИМО У ХРВАТЕ, ПА КАО У МОСТАРУ, ТЕ УЛИЦА МИЛЕ БУДАКА, УЛИЦА АНДРИЈЕ АРТУКОВИЋА, УЛИЦА АНТЕ ПАВЕЛИЋА, ПА УЛИЦА ХАНЂАР ДИВИЗИЈЕ, Е НЕЋЕ ГА ВАЛА ИЋИ КОД СРБА. ПЉУВАЊЕ ПО ПАРТИЗАНИМА НЕ ДОЛАЗИ У ОБЗИР, А ОНИ НЕКА ПЉУЈУ, ТО ИМ ЈЕ НА ОБРАЗ. ШТА ВЕЛИ ГОСПОЈА ЗАЈЕДНО ОБИЉЕЖИТИ, Е НЕ МОЖЕ, КО ИХ ЈЕ ВОДИО ПОД ЊЕМАЧКЕ СКУТЕ. ПА ШТА САД И МИ РЕВИЗИЈУ ИСТОРИЈЕ ДА ПРАВИМО. НЕЋЕ ИЋИ.

Name

мислим

08.10.2016 16:02

Гади ми се овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.10.2016 16:07

Број жртава комунистичког терора у свету није ништа мањи од броја жртава нацистичких злочина. Те две идеологије су идентичне, а њихови следбеници су особе ниских интелектуалних потенцијала и јаких животињских порива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРОЈ ЖРТАВА

08.10.2016 16:26

МА ДАЈТЕ, КАО ВИ О БРОЈУ ЖРТАВА У СВИЈЕТУ. ЛИЈЕПА ВАМ ТЕМА. ИМА ЈЕДАН ДРУГА. БРОЈ ЖРТАВА КОМУНИСТИЧКОГ ТЕРОРА / КАКО ГА ВИ ЗОВЕТЕ/ НИЈЕ КОД НАС , ДАКЛЕ КОД НАС, НИ ПРИБЛИЖНО БЛИЗУ БРОЈУ ЖРТАВА ФАЖИСТИЧКОГ ТЕРОРА. ПУСТИТЕ ТЕ ЛАЖИ ИВЕ БАНЦА ЧИЈИ СУ БИЛИ УСТАШЕ,ПА САД ПРИЧА КАКО СУ БИЛИ ЖРТВЕ КОМУНИСТИЧКОГ ТЕРОРА, ОДНОСНО ЛАЖЕ ДИЈЕЦУ ПО ЈЕЈЛУ. МАЛИ ЈЕ ТО УСТАША.

Name

РадикалНО

08.10.2016 16:15

Партизани су најгораи олош који је ходао земљом. И који црни народни хероји. И који представници СУБНОРА. Рат је завршен 1945. Ко је у рат отишао са 16 година изашао је из рата са 20 година. Сада ако је жив имао би 91 годину. А у СУБНОРУ видим много млађе ликове. Они само гледали партизанске филмове са Батом Живојиновићем у главној улози. Необмањујте више народ са глупостима. Комунисти су гори од куге. Једини прави патриоти су били Четници нашег Ђенерала Драже Михаиловића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Шегрт

08.10.2016 16:30

А ђе ти је гроб тог тзв.ђенерала?

Name

МЛАДЕН ВЈЕЧНО

08.10.2016 16:32

ЖИВИО МЛАДЕН СТОЈАНОВИЋ. ЋАО РАДИЈАЛНИ.

Name

Демократија

09.10.2016 09:50

И то је цињеница о каквим монструмима се радило да се незна гдје је гроб Дрази Михајловицу. Ста год да је радио да су били нормални и имали имало људскости неби га укопали на непознатој локацији.Нису комунисти оно за сто су се представљали као ни цетници. Пропаганда је цудо.

Name

за РадикалНОГ

09.10.2016 10:53

Слусај , твој нациста Дразо је оставио зену и дјецу кад је било најтезе и са љубавницом побјегао. Дјеца су га се одрекла и била у ПАРТИЗАНИМА.Дан данас његове унуке боли брига за Дразу.То сто је твој дјед био нациста је твој проблем.Тито вам је на залост опростио,дао иста права као дјеци партизана а сто сте ви били ретардирани па нисте могли ни основну која је обавезна заврсити је вас проблем.

Name

Драган

10.10.2016 08:21

Глупане, Тито је остављао жене и децу свуд по свету, као да су кучићи а не његово потомство. Херту Хас, законску Титову супругу су усташе пустиле из затвора, док су Јелица, Гордана и Бранко Михаиловић били у логору на Бањици. После су их заробили партизани и принудили да раде то што су радили. Прочитај Бранкове мемоаре, па ће ти бити јасно. Најмлађи Дражин син, Војислав, погинуо је као поручник ЈВуО. Какав је то нациста био Дража, кад му нацисти жену и децу држе у логору? Какав је то патриота био Тито, кад му усташе ни цреп на кући нису разбиле а камо ли убиле неког члана породице? Неписмен си и лупаш оно што су ти у главу усадили као што то данас чине овим несрећницима у Северној Кореји. Цивилизован свет се комунизма, одавно, одрекао. Ако ти је до њега, пичи у С. Кореју и уживај.

Name

Кики

08.10.2016 16:16

Па овај постено казе, пола нас је борило против фасизма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адолф

08.10.2016 18:10

Пола није. хе хе хе

Name

бањалучки комунистс

08.10.2016 16:22

Па браћо Срби(мој стриц је погинуо са Савом на Сутјесци) дали ви видите разлику између ти и оних усташа у Србу и ЗГ.Ово је срамота за сав Србски нсрод.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

09.10.2016 06:15

Бањалyцки КОМУЊАРО да ли то уопсте несто знас? Када би знао неби висе комунистицке глупости прицао. Сава Ковацевиц је убијен са ледја на Сутјесци по наредјењу Ц.К. КПЈ ИЛИ БОЉЕ И ТАЦНИЈЕ РЕЦЕНО ПО НАРЕДЈЕЊУ САМОГ ТИТА!

Name

комедија

09.10.2016 09:43

Мозда је дјед од Бањалуцког комунисте убио Саву са ледја а онда нецији дјед убио овог и тако ланцано док се није битка заврсила.

Name

милекраде додик

08.10.2016 16:24

Не секирајте се,одрзацемо демократски РЕФЕРЕНДУМ,по овом питању.ДА или НЕ да се руси тај споменик,а да се прави нови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН

08.10.2016 16:34

НЕУСПОРЕДИВО ЈЕ ПОРЕДИТИ КОМУНИСТИЦКЕ И ФАСИСТИЦКЕ ЗЛОЦИНЕ.ОВИ ПРВИ СУ УБИЈАЛИ НЕПОДОБНЕ А ОВИ ДРУГИ И ПОДОБНЕ И НЕПОДОБНЕ ЉУДЕ.КОМУНИСТИЦКА ИДЕОЛОГИЈА НИ БЛИЗУ НИЈЕ ФАСИСТИЦКОЈ И ГЕНОЦИДНОЈ.СЈЕТИМО СЕ САМО ГЕНОЦИДА НАД ЗИДОВИМА СРБИМА И РОМИМА САМО ЗАТО СТО СУ ДРУГЕ ВЈЕРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Четник

08.10.2016 16:36

Господине Никчевићу и птице на грани знају да су се четници и нијемци заједно борили против Псртизана немогу нијемци бит фашисти а четници анти фашисти кад су то иста говна наравно да вам Сава Ковачевић смета јел је био антифашиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

08.10.2016 16:42

Клеро национализам и нео нацизам је навеце зло ових простора,назалост насљедници тих идеолгија владају овим просторима и није ни цудо сто антифасисте прогласавају злоцинцима.Спремни смо да осудимо ревизију историје кад је раде Хрвати а својој аплаудирамо зато и јесмо на европском дну у сваком погледу.Само изгубљени народи пљују по својој историји на коју би морали бити поносни.Ми смо доиста изгубљени и у времену и у простору са доминантним искривљеним системом вриједности који нас гура у прослост и бједу а никако у будуцност и бољи зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.10.2016 17:07

Чудни неки ослободиоци! Дођу, укину слободе, одузму људима имовину, да се не би бавили тричаријама око суђења, пострељају људе без суда. Суспендују слободу говора, суспендују право на избор, своју истину прогласе за једину, оне који мисле другачије пошаљу на Голи оток или неки други логор. Јеси ли ти сигуран да је то тековина којом се треба дичити?

Name

ДАЈ МАЛО

08.10.2016 17:45

ДАЈ МАЛО ДРАГАНЕ, РИЈЕЧ ЈЕ О ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ КАД СУ СЕ СРБИ У ТИМ ПАРТИЗАНИМА ГОЛОРУКИ СУРПОСТАВИЛИ НАЈЈАЧОЈ СИЛИ НА СВИЈЕТУ. ПУСТИ ВЛАСТ.

Name

Миливоје

08.10.2016 16:58

Ако су ова три припадника српскога народа чинили злочине над властитим народом, незнам зашто би се звали херојима и постављали им бисте. Породице жртава ових људи морају имати главну ријеч а не некакав СУБНОР чији су чланови већ давно помрли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дује

08.10.2016 19:48

Миливоје видим да си упуцен у ову ситуацију у праву си

Name

бањалучки комуниста

09.10.2016 10:02

Одговор Микићу и Миливоју.Ти си Микићу видио то наређење да се убије Саво,ја сам у Архиву СФРЈ видио наређење да се партизани не заробљавају већ кољу издао Дража.Распитсјте се колико се на Сутјесци борило четника.Оно чувено сједне стране ми,а с друге усташе и Нијемци,а између партизани.Морам признати да имам доста година да сам свашта чуо али да је Сава К.убица нит сам чуо нити прочитао.Једино сам чуо да су четници криви за његову смрт.

Name

За БЛ-комунисту

09.10.2016 12:56

Чодо је право како не чу или не прочита,колико је тај С.Ковцевиц,својих презимењака побио.Изгледа да мало читаш ,а још мање слушаш шта честити Срби причају, а не остатак трулих комуниста.

Name

Миливоје

08.10.2016 17:07

Мислим да већега зликовца од Владе Шегрта нема. Убијао је немилице свој народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антиђикан

08.10.2016 17:48

Није истина,рокао је само гибаничаре и на томе му ХВАЛА!

Name

Ре.Драган

08.10.2016 18:08

Управо један дио од тога сто си написао имамо данас од ових данасњих "ослободилаца демократа".Па тренутно нам фали управо пар Голих отока за ове који "имају бригу за народ"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шегрт

08.10.2016 18:20

У прилогу се види да су већином Гачани присутни и да негодују против биста народних хероја. Срамота када се зна (свака част палим борцима) да ни легендарни генерал Младић није могао да мобилише све Гачане да иду у рат. Други су за њих ратовали, а сада им сметају борци из другог свјетског рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аки

08.10.2016 19:22

Ау цовјеце ал си ти без образа. Гацани нема гдје нису гинули па цак и у Српској Крајини. Ја немам право ни за једног српског војника то да казем а ти хоцес да прекризис мозда и највеце борце из Отадзбинског рата. Ти хоцес да дијелис а ја то нецу радити. Најбоље би било да смо слозни а истину зна само Бог!!

Name

Шегрт

09.10.2016 11:42

Ја не могу као борац сам себе прекрижити, али истина из отаџбинског рата се мора знати. Зна се гдје је ко био и колико времена је провео на ратишту, скидам капу малом броју гатачких бораца.

Name

бањалчки комуниста

08.10.2016 19:01

Пар питања за министра Лукача,гдје ти је сад специјална полиција,да ли ова господа обожаваоци фашизма имају дозволу за окупљање и дали ће нетко платити штету.Јадни ми гдје живимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Микиц

08.10.2016 22:25

Па коме ти солис памет.Засто Србине ниси остао са Србима на Балкану него си побјегао преко баре извукао своје д..е и сада паметујес о Србству,а ниси нам одговорио с ким је ратовао Драза са Нијемцима или са Партизанима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојша

09.10.2016 09:43

Познато је да Микић и слицни њему припадају фашистичкој идеологији. Ова идеологија је изазвала и овај несретни задњи рат. Ови идеолози су зрели за психотерапију, јер другог лијека нема за њих. Њемачки нацисти су били подвргнути сличном третману након другог рата. Мозда овако покушати помоћи Микићу и друштву слицних умоболника.

Name

Требињка

09.10.2016 06:18

Нека господа из Гацка протествују у свом мјесту. Нека тамо велицају фасизам а нас нек оставе на миру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аки

09.10.2016 09:44

Засто и данас имамо комунисте. Засто нам се то десава? Ко то стално подмеце? Засто супротну страну називате фасистима. Заиста је непримјерено и неодговорно то цинити. Да ли зртве комуниста заслузују неки споменик. Наравно да заслузуји али то не раде јер не зеле да отварају рану која је тек зарасла. Погледајте ста је конунизам урадио од Русије. Ви колико видим цијените Путина а он вам стоји у цркви и Богу се моли. Схватили су људи ста им је комунизам урадио. Само је питање да ли смо схватили ми? Изгледа да нисмо а посебно Славко Вуцуревиц!

Name

Небојша

09.10.2016 10:58

Аки, онај ко негира антифашистичку борбу, како га назвати? Фасиста, како другачије?

Name

Аки

09.10.2016 12:49

Небојса, имају докази сарадње и партизана и цетника. Имају докази борбе и цетника и партизана само сто Тита није било брига колико це Срба да погине за његову борбу за власт. То није била антифасистицка борба вец борба за власт. Не заборави да је само према нама примењана освета 100 или 50 за једног. Само је Титу било небитно колико це Срба побити. И нико ту борбу не не гира да се нисмо медјусобно клали. Засто реално не размисљате?

Name

твитер

09.10.2016 09:03

Каква партизанска борба,какава борба против фасизма?Гдје су данас резултати те борбе?Гдје се даде дрзава коју сте правили на АВНОЈ-у?Нова НДХ у Хрватској,Ста је на Косову?За то су се управо борили Балисти.А ови с којим се оволико и овако натеземо у БиХ засјели су овдје давно,јос за Титине дрзаве,само сто ви то нисте имали појма.И Нијемци нас на крају побједисе.Резултати два Балканска рата и два свјетска рата који су нас костали колосалних људских губитака су унистени захваљујуцу комунистима и партизанима.Највеце су зло и олос који су икада ходали српским земљама.А и ви који их подрзавате,,фуј,фуј,фуј,,,,Засто се сви не иселите,далеко?Нпр Аустралија или Нови Зеланд,да нам не смрдите под носом,олосу интелектуални.Фуј петокрака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тwиттер је енглеска ријец и не писе се твитер

09.10.2016 10:55

Драза је био ЈУГОСЛОВЕН.Његови цетници су били ЈУГОСЛОВЕНСКА ВОЈСКА А НЕ СРБИ И СПРСКА ВОЈСКА.

Name

МИХАИЛО МИКИЦ

09.10.2016 10:55

Антифасистицка борба партизана и КПЈ се сводила само на подјеле и унистење СРБа. На Цетвртом Конгресу КПЈ одрзаном у Њемацкој је одлуцено да се Југославије раскомада а СРБски Народ као творац Југославије и носиоц југославенства медјудобно подјелу по вјерској основи према покрајински у којим зиви. По комунистицкој Одлуци Цетвртог Конгреса КПЈ Словенија и Хрватска, Македонија и Црна Гора требају да буду независне дрзаве. Дабас видимо да оне то формално и јесу. Није се зато Југославија распала саме од себе вец првенствено по плану комуниста и Тајни владара из сенке. Они носе велики мрзња у срцу свом према свему сто је СРБско. КОМУНИСТИ су створили измисљену муслиманску, македонску и црногорску нацију а не ЦЕТНИЦИ Дразе Миаиловица. Комунисти су изазвали градјандки рат у Југславији 90-тих година прослог вијека и тако испунхавајуци Одлуку Цетвртог Конгреса КПЈ унустили Југославију а не ЦЕТНИЦИ ДРАЗЕ МИХАИЛОВИЦА. ЗБОГ ТОГА КОМУНИСТИ ТРЕБАЈУ ДА ЦУТЕ ДА ЊИМА НАРОД НЕБИ СУДИО ЗБОГ ЊИХОВИХ КОМУНИСТИЦКИХ ЗЛОЦИНА ПОЦИЊЕНИМ НАД СРБСКИМ НАРОДОМ! СМРТ КОМУНУЗМУ И СВАКОЈ ЛАЗИ А СЛОБОДА СВИМ ИДЕОЛИСКИ ПОТЛАЦЕНИМ НАРОДИМА НА СВИЈЕТУ!

Name

МИХАИЛО МИКИЦ

09.10.2016 15:06

Прави назив Дразиних ЦЕТНИКЕ је био Краљевска Југославенска Војска у Отадзбини. Драза лицно није зелио повратак на старо, али њему су цесто пута били противни интереси Краљевске Владе у Лондону. У редовима КЈВ у Отадзбини код Дразе Михаиливица је било на одговорним дузностима официра Словенаца, Хрвата и Муслимана. Због тог је Дразин ЦЕТНИЦКИ Покрет био југославенски сваком погледу по својој идеологији и працтицно по своме југославенском саставу. Цетници Косте Пецанца, прослављеног СРБског ратника са Солунског Фронта и водје устанка против Бугара и Аустроугара је имао своје војне формације које су биле СРБСКА ЦЕТНИКА ВОЈСКА! ЗБОГ НХЕГИВЕ СУРАДЊЕ СА НИЈЕМЦИМА ТОКОМ ДРУГИГ СВЈЕТСКИГ РАТА ПРЕВАРОМ ЈЕ УХВАЦЕН ОД ЦЕТНИКА ДРАЗЕ МИХАИЛИВИЦА И ЗАТИМ ПОГУБЉЕН!

Name

за МИХАИЛО МИКИЦ

09.10.2016 17:39

МИХАИЛО МИКИЦ звани дијагноза.

Name

ре Михаило

10.10.2016 11:46

кажеш"У редовима КЈВ у Отадзбини код Дразе Михаиливица је било на одговорним дузностима официра Словенаца, Хрвата и Муслимана" а у предходном коментару пишеш да су комунисти измислили муслимане......." ЛОЛ ААХАХАХХАХХХХА

Name

ово нису требињци....

09.10.2016 10:49

него су све и један из Гацка. Знаци нема ни из једног херцеговацког града, него су само досли ова сака јада из Гацка која је смогла напокон снаге да се супростави партизанима и то мртвима. Док су били зиви били су мањи од маковог зрна. Такодје малоумним потомцима нациста не смета да раде по партизанским предузецима сви су у терми коју су партизани подигли. Знаци кад су паре у питању онда им се партизани не гаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

09.10.2016 21:54

Гацко је било познато по Италијанско -четничким формацијама Па ако су њихови дзедови и страдали од партизана били су жртве своје заблуде тј сарадње са фашистима а против свог народа. Е данас њихови унуци дижу глас по Требињу

Name

село

09.10.2016 11:44

Дали ви схватате да су и они били борци за слободу као и сви остали из последњег рата МАЛО РАЗМИСЛИТЕ ако имате са циме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика и разум

09.10.2016 16:09

И данас, као и некада, прљав посао за владајућу класу одређују плаћеничке фашистичке банде. Овај господин се жали да се "народ дели" подизањем споменика херојима који су отерали империјалистичку чизму са наших земаља балканских. Е па господо, а зар није народ наш већ подељен на оне који живе од нашега рада и на нас који радимо за њих, а да би се господа додворавала истим оним империјалним силама које су наши другови и другарице херојски потукли. Нема "другог антифашистичког покрета"! Сарадници окупатора некада су сарадници окупатора и данас- националисти и четници. Што би рекао наш познати бивши кошаркаш и филозоф Дуци Симоновић- устај радниче! Треба нама нови Саво Ковачевић да сатера у ћошак националистичке (четничке) слуге империјализма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвене бригаде рс

09.10.2016 17:39

Какав Сава какав Прле и Тихи док овде не замарсирају Црвене бригаде и не поцну убијати нема нама зивота.Ова говна се само боје за зивот и да динар не изгубе....њима је динар веци него свима нама заједно.Додику,бакиру и Цовицу је само до пара јебе им се за народ.Цетници сви заједно немају 2 гр мозга.Да је говнар Драза којим слуцајем позивио мало дузе ни једног Србина зивог не би било.Они нека се захвале Титу јер им је дао да раде и да се сколују тј да не буду слуге код Дразе сви ти малоумници и њихови дједови би били слуге код нас и насих дједова.Данасњи цетник би да узме иделогију и побједу партизана а да буде цетник е стварно су интелигентни.

Name

СВОДЕ РАЧУНЕ

09.10.2016 18:08

ХА, ТИ ВЕЛИКАНИ ИЗ ГАЦКА НИСУ МОГЛИ 1945. СВЕСТИ РАЧУНЕ НИ СА ОДРЕДИМА ЈУРЕ ФРНАЦЕТИЋА НА ФАЗЛАГИЋА КУЛИ, КОЈИ СЕ И ДАН ДАНАС ХВАЛЕ КАКО ЈЕ 1945. ПРИЈЕ ПАО БЕРЛИН НЕГО ФАЗЛАГИЋА КУЛА. УЧИТЕ МАЛО ИСТОРИЈЕ ГОСПОДО ГАЧАНИ, ЈУНАЧИНЕ. КОМЕ ВИ ДРЖИТЕ ПРЕДАВАЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

09.10.2016 21:22

Четничка дјеца дошла из Невесиња и Гацка Шака јада нема их 10-15 и требињцима недају да живе нормално. Владо је био човјек људина громада и онај ко казе било ста лоше за њега лаже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добровољац из Гацка

10.10.2016 09:46

Ако ти је Владо Шегрт људска громада ти си стварно људски милимикрон.Мени је тај зликовац и његов одред убили дједа,тетку и још пола села.И нисам био у Требињу на протесту али зато јесам 1991 отишао да браним наше Требиње и провео преко 300 дана само на том ратишту.Замисли није ми ни пало на памет дали је неко био из партизанске или четничке породице као Владу Шегрту.А било је и Шегрта и Правица(који је и живот оста вио) а командант замисли Ковачевић(Рамбо).А теби људско ништавило ништа није свето

Name

који партизани који тито?

10.10.2016 07:37

Е моји наивни Срби,како вас је лако преварити.Хохстаплер Броз и његова банда су унистили српски род,растоцили нас, отјерали нас од цркве,укинули цирилицу,српске домацине утјерали у идиотске задруге и отели нам имања,опростили устасама и хандзар-дивизији сто су нас клали и силовали, цитаво море дао Хрватима,Хрвате прогласио борцима против фасизма, глупе Србе поставио у ДБ и полицију да га цувају и за њега гину и јос да затворе сваког паметног Србина који указе на лос статус који Броз уводи Србима.А тај јадо Сава,је само цестите Србе убијао и познато је свима у ЦГ и 'Ерцеговини да су најбољи Срби од њега бјезали у Италијанску окупациону зону око Котора како би спасили зивоте од комунистицког лудака а посебно је мрзио свестенике.Маните се комуниста и комунизма,због њих и сада страдамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

10.10.2016 10:57

Ко тебе науци свему томе?

Name

РЕ

10.10.2016 11:38

Када је умро тито сви сте плакали,има снимак са утакмице у Београду,ручи Савић ко јууне лол Није комунисте нико бацио с неба,комунисти су добили велику подршку српског народа у та доба,такви као ти једва дочекају хвалоспјеве о абдићу баби и међумуслиманском сукобу који је мизеран у односу на сукоб партизана и почетника за вријеме 2 ср-а

Name

Није он

10.10.2016 10:21

Не разумем бре једну ствар. Толики цетници и отадзбинска војска из србије се борила код нас за заједницку ствар,врацање краљевине Србије. А код себе никако да врате краља. Имам предлог да ако га вец неце тамо да ми пригласимо Краљевину Републику Српску са насим краљем Карадјордјевицем на целу. А прецедник републке да му буде на испомоц. Зивела К.Р.С.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

11.10.2016 08:07

А ста реци кад Бакир и његова компанија клања пред Вјецном ватром у сред Сарајева или кад аутома намјерно срусе Вјецну ватру!!!Какво је то тек скрављење!! Јел то као они слуцајно раде??Сто о томе никад не казете коју! Ова група из Гацка води неку своју лицну битку и њих је мало и много мање него сто их је било за Дан ослободјења Требиња а Бакир и СДА имају план!Па они су русили дрзаву и запоцели рат због тог плана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фицо

11.10.2016 08:31

Гдје су поклани Срби у СА од стране Алијиних из Хандзар дивизије,гестапа и устаса сад балије клањају ето ста се ради!Гдје су пали борци за слободу и против фасисте Алије сад се ту клања.Притом Бакир је син фасисте Алије и влада ФБХ.А прицају о неким из Гацка који су нико и ниста.