Трамп номинован за Нобела за мир

Добитник Нобелове награде за мир 2016. године биће објављен данас у главном граду Норвешке Ослу. Добитник ове престижне награде је изабран с листе од 376 кандидата - 228 су појединци, а 148 су организације.

Свијет 07.10.2016 | 11:00
Трамп номинован за Нобела за мир
Велики је списак кандидата за Нобелову награду за мир, али се исто тако нагло проширио након што су колумбијски бирачи ненадано одбацили историјски мировни споразум којим је требао бити окончан најдужи сукоб у Латинској Америци. 

Ако је можда одбор за додјелу Нобелове награде већ одлучио да ће награду дати Колумбијцима, сада вјероватно у посљедњи трен тражи замјену, кажу стручњаци који из године у годину углавном погрешно прогнозирају добитнике.

Прошле године, награда је отишла у Национални дијалог Qуартет из Туниса, групу која је похваљена за помоћ у транзицији своје земље ка демократији. Ове године је Нобелов одбор добио рекордних 376 номинација, што је велики пораст у односу на 278 прије двије године.

Аналитичари се још увијек не могу усагласити ко би могао бити добитник, али су сигурни да то неће бити амерички предсједнички кандидат Доналд Трумп који је такође номинован.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

тзхц

07.10.2016 09:54

Ако мозе Трумп,мозе и Миле.Нобелова за лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

07.10.2016 10:09

Ма нема теорије ста је он урадио да би добио ниста

ОДГОВОРИТЕ