Бећковић: Стрпите се, и старлете ће нестати

Како каже једна кинеска пословица: само стрпљиво седи поред реке и она ће кад-тад пронети и твог непријатеља!

Занимљивости 07.10.2016 | 08:29
Бећковић: Стрпите се, и старлете ће нестати
- Тако да ће и старлете проћи, треба само бити стрпљив. И оне су нешто пролазно, нешто што је део новог доба. А Београд има две реке које ће у томе помоћи, да све оде - каже са осмехом, увек спреман за шалу академик, књижевник Матија Бећковић. Он је "отворио" нову сезону емисије "Балканском улицом", а пре 15 година када је емисија стартовала на РТС-у, био је први гост.

- Не могу да се сетим шта сам говорио у првој емисји, али шта сам год да сам говорио нисам ништа слагао и сигурно нећу ништа погрешити и ако се поновим јер у Београду већ пола века живим и мислим на исти начин. А као што знате ја нисам све старији него све млађи - каже Матија Бећковић у свом маниру.

А за педесет година, колико живи у престоници, а нарочито за последњих 15 година, Београд се и те како променио.

- Али његов дух се не мења, а ово што се мења, променило се свугде у свету. Београд се бели међу градовима као што се Бели анђео бели међу анђелима - каже Бећкович, а на наше питање која га је промена највише заболела док се све мењало, академик каже:

- Не волим кад чујем да неко каже да му се не свиђа или да не воли Београд. Сви Срби су Београђани, а сви људи добре воље су староседеоци Београда!

Не говори против себе, неко други ће

Да поред Београда веома воли и још један град, “кроз који су ишли сви путеви” како је једном Бећковић и рекао, доказ је и што је недавно постао почасни грађанин Суботице.

- То је за мене велика част, има људи који би били и заслужнији него ја. Ако је Ајнштајн рекао да су почасти које му се одају у супротности са оним што је он о себи мислио, шта бих ја тек требао да кажем? Могао бих само додати да не треба никад говорити против себе, јер ће за то увек наћи неко - рекао је Матија Бећковић приликом уручења признања.

Блиц
фото:интернет

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

херцеговац

07.10.2016 06:37

Нема веће старлете од њега откад је он у политици Србима иде нагоре и ићи ће док је у политици. Иди у Веље Дубоко ил у Титоград па тамо србуј на муци се познају јунаци лако је бити Србин у Београду

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.10.2016 09:52

Овај Матија би два ока завадио."Академик"за Србовање,наравно у своју корист.

Name

Јоја с Козаре

07.10.2016 09:18

Све умије у све се разумије. Машала, такви нас и воде, наравно, испред себе, ко крдо неко. Е Ма(н)тија Ма(н)тија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доми

08.10.2016 09:38

МАТИЈА, И ТЕБЕ САМ СИТ И ТВОЈИХ ХЕРЦЕГОВАЦА!! СВЕ СУПЉА ПРИЦА!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

продавац магле

09.10.2016 05:54

Радио би ти мени Матија, а од поезије што ухватиш.

ОДГОВОРИТЕ