Погинуло 269 људи, Американци у паници!

Путеви Флориде, Џорџије и Северне и Јужне Каролине закрчени су колонама аутомобила од синоћ, пошто су милиони људи послушали упозорења да се евакуишу ка унутрашњости јер се приближава ураган Метју, с ветровима јачине око 185 километара на сат, јаким олујама и обилном кишом

Свијет 07.10.2016 | 07:38
Погинуло 269 људи, Американци у паници!
Ураган Метју усмртио је најмање 269 особа од којих је чак 65 погинуло на Хаитију, саопштили су локални званичници додајући да се ураган са Бахама креће ка Флориди.

Већина погинулих на Хаитију је страдала приликом пада дрвећа, комада фасада и кровова и у бујицама река, преноси Ројтерс.

Ураган Метју је у Домининиканској Републици усмртио четворо људи и оштетио 200 кућа, а власти су евакуисале 800 људи, саопштили су званичници.

Најжешћа карипска олуја у последњих скоро 10 година погодила је Бахаме рано јутрос, а док се чека да стигне до америчке обале у току је масовна евакуација у четири америчке државе, јавља Ројтерс.

Ураган се сада креће ка источној Флориди где ће према прогнозама метеоролога добити на снази и прећи из треће у четврту категорију.

Путеви Флориде, Џорџије и Северне и Јужне Каролине закрчени су колонама аутомобила од синоћ, пошто су милиони људи послушали упозорења да се евакуишу ка унутрашњости јер се приближава ураган Метју, с ветровима јачине око 185 километара на сат, јаким олујама и обилном кишом.



Тамо се вечерас очекују падавине, саопштио је Амерички национални центар за урагане.

– Сви у нашој држави се сада морају припремити за директан налет – рекао је гувернер Флориде на конференцији за новинаре у среду, упозоривши на катастрофалне последице.

Све четири државе на путањи урагана прогласиле су ванредно стање, и отворила склоништа након што су гувернери, заједно са председником САД Бараком Обамом, позвали становнике да се евакуишу.



Укупно је више од 12 милиона америчких грађана под упозорењем на ураган.

Бензинске станице широм Флориде остале су без горива, а празне полице у продавницама и дугачки редови на бензинским пумпама постали су чест призор док грађани праве залихе.

Они који намеравају да олују сачекају код куће снабдели су се великим количинама воде, млека и конзервиране хране, испразнивши самопослуге, како показују снимци локалних медија.



Извор: Телеграф.рс/ Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар