Мафијаши на нишану плаћеника из БиХ

Оружани рат два црногорска клана који се због крађе више од 200 килограма кокаина води већ три године у Котору, Београду и Новом Саду, у којем су убијена осморица и рањена четворица, претворио се у најсуровију балканску мафијашку хоботницу.

Регион 06.10.2016 | 22:13
Мафијаши на нишану плаћеника из БиХ
Како "Блиц" ексклузивно сазнаје, за ликвидације у борби два которска клана ангажоване су плаћене убице из БиХ, и то на обе стране.

Рат насмрт завађених которских банди почео је крајем 2013, када је у Валенсији нестао товар од нешто више од 200 килограма кокаина, шверцованог бродом из Јужне Америке. Сукоб, који се претворио у рат до истребљења, води се између шкаљарског и кавачког клана. Шкаљарским руководе браћа Јован и Игор Вукотић из Доброте, блиски сарадници Луке Бојовића, док су вође друге групе Слободан Кашћелан, жртва недавне пуцњаве у Новом Саду, и Радоје Звицер.

"Кашћелан и његов телохранитељ су крајем јуна рањени у Новом Саду. На њих су, док су били у "аудију А6" пуцали нападачи са мотора, који су побегли. Кашћелан се опоравио и спрема освету. Истрага која се у Србији води о убиствима која су резултат сукоба которских кланова дошла је до сазнања о нападачима. Обе стране ангажовале су плаћенике из БиХ. Неки су идентификовани", каже за "Блиц“ извор упознат са истрагом која се води о овим обрачунима у Србији.

Извор "Блица" каже да је реч о бившим ратницима и припадницима специјалних војних и полицијских јединица који су се ставили на услугу мафији. На цени су обучени снајперисти, који су у овом рату ангажовани два пута. О којим сумама новца се ради, не могу да прецизирају чак ни људи из подземља, али је извесно да је реч о десетинама хиљада евра. У кешу.

"Полиција има списак од десетак бивших професионалаца из БиХ који убијају за мафију, односно за оног ко више плати. Постоји бар још толико плаћеника који раде обазривије и који још нису откривени", каже саговорник "Блица".

Извор: Блиц

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

недостају

06.10.2016 20:26

Вехабије у овом тексту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

06.10.2016 20:43

Какве вехабије,имамо ми специјалце за те делатности.....

Name

лепи

06.10.2016 20:27

Сад це то Лукац растјерати. Онако погледом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРЕЋА

06.10.2016 20:50

СРЕЋА ДА КОД НАС НЕМА КОКАИНА. ИЛ НИСМО КО ОНИ, ИМА ГА, АЛ СЕ ЗНА ТРЖИШТЕ, И КО КОСИ, А КО ВОДИ НОСИ. КАКО МИ ФИНЕ ПОСЛОВЕ ФИНО ПОДЈЕЛИМО. МА ИМА ДА УЧЕ ОД НАС ЦРНОГОРЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

06.10.2016 21:10

Фино је видјет да су наси људи тразени у иностранству, поготово у тако осјетљивој бранси. Основна сазнања и врхунска методологија је то сто нас краси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

07.10.2016 05:37

Све академски образовани момци

ОДГОВОРИТЕ