Вилијам Хачер: Ја сам лидер Партизана!

Амерички плејмејкер Вилијам Хачер је против МЗТ-а погађао, разигравао, играо у тандему и са другим организатором игре Ратковицом и заслужио епитет МВП меча.

Кошарка 07.10.2016 | 10:45
Вилијам Хачер: Ја сам лидер Партизана!
Кошаркаши Партизана остварили су и другу АБА победу на страни. Иако се очекивало да ће утакмица у Скопљу бити тежа од премијере у Бару, испоставило се да је тим Александра Џикића још у првом полувремену решио питање победника.

У том периоду Београђани су примили само 25 поена, девет у другој четвртини, нанизали скоро 50, у наставку се одлепили и на плус 40.

Партизан је доминирао у свим параметрима, имао Бирчевића (19), Маринковића (16) и Мајсторовића (11) са двоцифреним скором, уз првог стрелца и играча утакмице Вилијама Хачера.

Хачер за “Блиц” оцењује прве две победе Партизана, и то на страни, колико је имао целе прошле сезоне у АБА лиги.

- Биле су то две потпуно различите утакмице. Прва против Морнара, добијена тешко у тврдом мечу. После анализе, припреме и тренинга, у другој смо реаговали и играли боље, али је рано за било какве озбиљније анализе или очекивања. Сезона је тек почела, а биће дуга - рекао је Хечер.

Да ли сте задовољни својим играма, посебно овом против МЗТ-а?

- Задовољан сам. Осећам да играм добро, радим оно што је потребно тиму, а то је најважније. Покушавам да дам пример и предводим екипу, а то је на мојој позицији најважније.

Многи су вас после првих утакмица у АБА, као и припремном периоду, прогласили најбољим играчем Партизана?

- Само желим да одиграм најбоље и да тиму дам шта је потребно. Ако то значи да сам најбољи играч, да други то кажу, то је онда у реду.

Како вам се свиђа Београд?

- Први пут сам у Србији, Београду и осећам се добро овде. Заволео сам га, заиста - закључио је Хачер.

Нова шанса за доказивање је „балкански ел класико“, када у дворану „професор Александар Николић“, сутра од 19 сати, стиже такође непоражена Цибона.

Одушевљен „гробарима”

Још пре доласка у Београд је поручио на друштеним мрежама:

„Из једне црно-беле породице у другу. Срећан сам што каријеру настављам у Партизану, играћу пред најбољим навијачима на свету. Хајде да се забавимо“, изјавио је Вил не скривајући ни касније одушевљање на свом налогу подршком коју је Партизан имао на пријатељским утакмицама како у престоници, тако и свуда на гостовањима од Трста, Суботице, Бара до Скопља.

- Где год играмо, они су ту да нас подрже. То нам помаже, нарочито на страни. Знам све о историји Партизана, навијачима, јер већ десет година сам у Европи. Довољно да чујете за један од највећих клубова на континенту.

Џикић је посебан

С ким се највише дружите из екипе?

- Волим своје саиграче. Са свима сам подједнако добар и стварно не бих никога издвајао. Прави су момци и на терену и ван њега. Овде је породична атмосфера, још од првих дана када су ме сви лепо прихватили. Тренинзи су одлични, а тренер Џикић воли да се шали, али уме да буде озбиљан. Има свој став, посебан је и другачији - додао је Хачер.

СТАТИСТИКА ХАЧЕРА

СКОПЉЕ - БАР

21 поени 11

24 минути 29

3 тројке 1

4 двојке 3

4/7 пенали 2/3

9 асистенције 3

4 скокови 1

2 украдене лопте 3

0 изгубљене лопте 5

31 индекс успешности 11

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар