Дисциплински поступак и тужба против Поповића

Универзитет у Бањалуци најавио је дисциплински поступак и тужбу против професора, бившег декана Правног факултета Витомира Поповића због нарушавања угледа, клевете и пријетњи особљу овог факултета и Универзитета.

Република Српска 06.10.2016 | 18:20
Дисциплински поступак и тужба против Поповића
Универзитет у Бањалуци одбацује Поповићеве тврдње у медијима да је Петар Кунић именован за вршиоца дужности декана мимо закона, те напомињу да Кунић није пензионисан и да има важећи уговор о раду на неодређено вријеме који је на снази до стицања услова за одлазак у пензију.

"Универзитет у Бањалуци ће употријебити све правне механизме да заштити раднике Правног факултета од учесталих пријетњи Поповића, али и сам углед Правног факултета и Универзитета, који својим иступима бивши декан озбиљно нарушава", саопштено је из Универзитета.



Из Универзитета подсјећају да је 30. септембра донесено рјешење о именовању вршиоца дужности декана Правног факултета Петра Кунића, јер је Поповићу истекао други мандат 1. октобра.

У саопштењу се наводи да је урађено у складу са Статутом Универзитета у Бањалуци.

Извор: Срна

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Дани

06.10.2016 16:22

Па како те Вито није срамота..па колико би јос да будес декан срам те бико..био си два мандата..шта хоцес висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Метак у цело

06.10.2016 16:46

Е мој Вито, ко другоме јаму копа....

ОДГОВОРИТЕ
Name

бобан

06.10.2016 18:38

Ма, све су то неморални људи, сад кад висе није, поцне као да се појављује на предизборним скуповима опозиције, а они га прихвате. Зато су и просли тако, сто прихватају сва резимска го...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

06.10.2016 18:47

Какав је то полтрон и олос . Непревазидјен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Босковиц

06.10.2016 20:36

Одлазак Вите Поповица са мјеста декана је велика побједа академске заједнице и надам се повратак правим вриједностина и науцном раду а не бизнису, провизијама, врбовању родитеља студената, пријетњама уцјенама, лазима и свему осталом сто је назалост несметано радио годинама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајор

07.10.2016 04:10

Људи ста је вама,знате ли ви Куница,то је зло као и Витомир Поповиц ако не и веце.Куниц је у пензији има неколико година,па зар метузалеми имају намјеру до смрти бити на функцијама.Фуј на ста је спао правни факултет,засто не би био нпр.професор Никола Мојовиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Босковиц

07.10.2016 09:54

Мајоре, јадна је земља у којој си ти био мајор. Све сто прицас о пензији је лаз. Све је по закону. Не може Кунић сам себи дати пензију. Какве су то глупости. Универзитет је јуце дао саопштење. Ради се о примјени закона а то је оно што тебе изгледа боли јер си Витин бот. Поредити Куница и Виту Поповица је увреда за било којег поштеног и моралног грађанина ове земље.

Name

Мајор

07.10.2016 11:27

Метузалем је прије пар година буквално отео од професорице пола предмета,јос док је био функционер ПДП-а,на нивоу БиХ,наког заврсеногмандата се пензионисао и наставио радити на факултету.Фуј гадови,хоцете ли вјецно радити и примати пенз.а млади нека селе

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО БОСКОВИЦ

07.10.2016 14:16

МАЈОРЕ ТУГУЈ ЗАЈЕДНО СА ВИТОМ И УЗИВАЈУ У ЛУКСУЗУ ОТЕТОГ И ПРОКЛЕТОГ А ОСТАВИ ПОСТЕНЕ ЉУДЕ НА МИРУ. ЛАКО ЈЕ КУНИЦУ ДА ДОКАЗЕ СВАКИ ДИНАР КОЈИ ЈЕ ЗАРАДИО А ЗА ВИТУ БОЉЕ ДА НЕ ГОВОРИМ. ЛАГАТИ МОЗЕ СВАКО АЛИ ЉУДИ ЗНАЈУ ИСТИНУ

Name

Мајор

07.10.2016 23:35

Гос.Марко мени се цини да Ви висе узивате у отетом,него ја,просто сам предалеко,дакле физицки је не могуце да било ста узмем или "отмем" од ентитета.А испит сам полагао и код Куница и код Поповица,до дусе пола испита код Куница,јер је он предавао пола а проф.пола.Сто се тице мог мисљења,оба требају отици.Тако да,Вас молим,да ми не стављате етикете,ја не размисљам као маса,не стављам се ни на једну страну,за добро Правног факултета и студената,требао би бити проф.Мојовиц.То је моје мисљење.Поздрав свима,који су ванстранацки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Босковиц

08.10.2016 07:20

Мајоре ко си ти да судис ко треба отици. Откуд ти то право.Полагао си испите а не познајес прописе. Стотине људи на универзитету има исти радно-правни статус као Куниц али је једино он проблем. Не уклапа се у продају и куповину испита а распитај се како то Мојовиц ради. Зна цијела Б. Лука. Узгед, Куниц је у Сарајеву кад је био посланик направио јако вазне ствари за Републику и то зна и власт и опозиција. Уосталом на универзитету сједе људи који познају ситуацију и стало им је да се на Правном факултету уведе ред. Куниц није активан политицки вец неколико година и искљуциво струка и повјерење у његов морални интегритет је разлог његовог именовања.

Name

мајор

08.10.2016 09:34

Господине Марко,вјероватно сам нико,а ето Ви сте неко,па Ви постављајте декане,ја не знам заиста ста ко ради и ста студенти купују,ја знам да сам дуго,дуго цекао Куница да се удостоји доци на факултет,јер је имао обавеза у Сарајеву.Опет казем ето,Ви постављајте декане јер сте оцито неко.А посто сте неко,надам се да цете успјети и на приватне фак.увести мало реда,могли би несто тамо и уцити за промјену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајор

08.10.2016 09:38

Кад прицате о универзитету и људима који сједе тамо,вјероватно мислите кад казете ,'зеле да уведу ред',са тим мислите и на Скрбица на мед.факултету.Па сретно Вам са уводјењем реда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Босковивлц

08.10.2016 23:16

Нема смисла полемисати са цовјеком који је толико субјективан и вриједја друге људе. Напацени јаднице узивај тамо далеко и не врацај се висе