Алкохол умјесто чаја

После дана испуњених високопарним говорима, конференције политичких партија у Британији се увече претварају у журке с пуно алкохола које трају до касно у ноћ.

Занимљивости 06.10.2016 | 08:38
Алкохол умјесто чаја
Прича се да се одлазећи лидер Партије за независност Велике Британије УКИП прошлог месеца на конференцији своје странке увече напио и отишао да плива у доњем вешу, док се на конференцији Конзервативне странке која је управо у току у Бирмингему о изласку Британије из ЕУ често дискутује уз француско, италијанско или шпанско вино, наводи агенција АФП.

Та фестивалска атмосфера помаже да се изгладе неке од отворених подела међу конзервативцима које су се јавиле током огорчене кампање уочи јунског референдума о Брегзиту, наводи француска агенција.

„Најважније је да се људи слажу и да не дозволе да било какве поделе утичу на конференцију", каже 25-годишњи банкар Ејрик Гилински, присталица Конзервативне странке.

Како вече одмиче, присталице и чланови партије у смокинзима и коктел хаљинама окупљају се у бару хотела, а на клавиру се гомилају празне флаше пива.

На почетку коалиционе владе Дејвида Камерона из 2010. године министри су настојали да не буду фотографисани како пијуцкају шампањац на конференцијама странке док одлучују о мерама штедње.

Међутим, шампањац, или бар пенушаво вино, сада су поново на менију за жедне госте на многим пријемима.

И не воле само конзервативци да попију после напорног дана слушања говора. Испијање пића до касно у ноћ може се видети на конференцијама свих странака, што одражава културу конзумирања алкохола у политичким круговима.

У близини британског парламента у Лондону има око десетак места где посланици могу да пију, иако су, због чињенице да је међу члановима парламента све више жена и да медијски циклус траје 24 сата, она сада мање посећена него раније, наводи АФП.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар