Конте ће мијењати и голмана: Харт или Рико?!

На мети још тројица играча из Примере... Италијан незадовољан голманом, а жели и појачање уместо Банета Ивановића!

Фудбал 06.10.2016 | 22:00
Конте ће мијењати и голмана: Харт или Рико?!
Прича Антонија Контеа у Челсију није кренула баш најбоље. Иако је стартовао да три везане победе, уследили су порази од Ливерпула и Арсенала у дербијима у којима су на површину испливали сви минуси Челсијевог тима.

Очигледно је да Контеа чека још много посла у тиму Плаваца и да су му на неким позицијама потребна појачања која није успео да доведе прошлог лета. Једном од слабијих карика се до сада показао и голман Тибо Куртоа због чега Конте размишља о промени голмана. Можда у јануару, а врло вероватније наредног лета. Чак је и Белгијанац истакао да би волео да се врати у Шпанију где је бележио најбоље партије у каријери када је бранио за Атлетико.

Ако Куртоа оде, неће га заменити резервни голман Беговић нити трећи избор Едуардо који је дошао из загребачког Динама прошлог лета. Конте намерава да се реши и Босанца, а да позицију првог голмана попуне Џо Харт или Серхио Рико.

Харт је тренутно на једногодишњој позајмици у Торину из Манчестер Ситија пошто га јеГвардиола отписао. Али због репрезентације и каријере би желео да се врати на Острво јер је прелазак у Торино био исфорсиран у финишу прелазног рока када су велики клубови већ имали попуњена места на гол-линији. Челси би био сјајна шанса за енглеског голмана да се врати на велику сцену. Тај трансфер би одговарао и Манчестер Ситију који тренутно плаћа 70 одсто Хартове плате у Торину, а Челси би свакако без проблема могао да преузме плату на своју буџет.

Ако не прође прича са Хартом, Челси би се окренуо Серхију Рику из Севиље. Млади Шпанац се профилисао као један од најбољих европских голмана и чини се да је време за следећи велики корак у каријери. Откупна калузула је 30.000.000 евра што је подношљива цена коју би Челси платио без много устезања.

Поред голмана, Конте жели још појачања. Једно од њих је Риков клупски колега СтивенНзонзи. За Француза из Севиље се инетерсује још и Евертон, а откупна калузула му је идентична Риковој - 30.000.000 евра. Конте је прошлог лета инсистирао на довођењу играча на тој позицији, али му клупска управа није изашла у сусрет. Жеље су били Алваро Мората иАнтоан Гризман, али није дошао ниједан. Француз из Атлетика и даље остаје један одКонтеових приоритета, али откупна клаузула од 100.000.000 евра је велика препрека.

На крају, Италијан тражи и десног бека с обзиром да Бане Ивановић највероватније напушта клуб. На тој позицији, Конте има Аспиликуету, али жели још једног играча. Мета је ЖоаоКансело из Валенсије који би био алтернатива Аспиликуети. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар