Њемачка: Сина држали 30 година у подруму

Невероватан случај породичног злостављања шокирао је Немачку. Наиме, родитељи су пуних 30 година свог сина држали затвореног у подруму породичне куће у Баварској!

Свијет 05.10.2016 | 15:28
Њемачка: Сина држали 30 година у подруму
Тек се одмотавају детаљи ужасног третмана које је несрећни човек, сада 43-годишњак, трпео од своје 13 године.
 
Према писањима немачких медија, мушкарца који се највероватније зове Маркус, комшије су врло ретко виђале напољу, а према њиховим сведочењима, физичко стање у којем се налазио било је катастрофално. Често су, како кажу, чули јауке и вриску из куће, пише "Билд".

Када га је полиција пронашла, Маркус је био избезумљен и неухрањен, неуредан, а нокти на ногама су му били веома дугачки.

Шта се дешавало иза зидова?

Мајка је испричала за локални лист како су желели да “увек заштите” свог сина.

"Он је желео да остане са нама. Ако вам кажем шта смо прошли, не бисте веровали", рекла је мајка која је полицијску акцију 21. септембра, када је њен син ослобођен, назвала “пљачком”.

Она је даље испричала како је њен син трпео злостављање још у основној школи. Он је, према мајчиним речима, похађао школу за децу са посебним потребама коју је због малтертирања напустио 1989. године.

Шта је преживљавао?

Како каже, злостављање њеног сина било је толико интезивно да јој није преостало ништа друго него да га “тихо склони”.

"Али, како ја то данас да докажем? Морала бих да оптужим тадашње ученике. Мој син трпео је малтретирање јер је стално носио стару гардеробу", каже.

Маркус је био смештен у болницу у Бајрету. Према речима доктора Михаела Шулера, требало је установти да ли је тадашњи дечак био ментално болестан или ментално заостао.

Из разговора са ученицима, Маркус је био претерано асоцијалан. Није остваривао контакте, није показивао жеље за напретком, није имао амбиције нити такмичарског духа склоног његовом узрасту, а није показивао ни вољу за учењем и будућим запослењем.

Против породице ће бити покренута кривична пријава због затварања.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар