Куп РС: Дерби у Градишци...

Дерби осмине финала Купа Републике Српске биће одигран у Градишци, гдје Козара дочекује атуелне власнике пехара, Радник из Бијељине. Рудар умјесто у Приједору гостује Крупи. Борац у Локању.

Фудбал 05.10.2016 | 13:30
Куп РС: Дерби у Градишци...
Тренер градишке екипе Велимир Стојнић нагласио је у изјави за "ЕуроБлиц" да је Радник фаворит против његовог младог тима и да ће бити "велика школа" за Козару.

"У такмичарском смислу за нас је то велики изазов, али реално гледано Козара није на том нивоу фудбала. Ипак, то је куп такмичење и изнанеђења су увијек могућа. У доброј смо форми, немамо проблема са повредама и даћемо све од себе да одиграмо занимљив меч за публику и провјеримо стварне домете Козаре", рекао је Стојнић.

Из бијељинског табора су признали да спремни дочекују гостовање у Градишци.

"Радник сваку утакмицу даје свој максимум за побједу. Тако ће и овај пут бити. Ми поштујемо противника и опет уз једно максимално залагање надам се позитивном резултату. У последње вријеме сам више времена на терену добијао у куп утакмица, тако да ако тренер Милошевић буде одлучио да играм бићу спреман и концентрисан да све учиним за позитиван резултат", рекао је Никола Челебић, овољетошње појачање Радника из Црне Горе.

Бањалучки Борац је гост Локања и не би требао да има много проблема за пролаз међу осам најбољих тимова најмасовнијег такмичења Српске иако ће на мегдан трећелигашу доћи веома ослабљен.

Бањалучани ће у Локању бити ослабљени неиграњем раније повријеђених Дарка Малетића, Бориса Гаврића, Бориса Распудића и Александра Кондића, уз Асмира Авдукића, Арманда Манцеа, Ивана Делића и Владана Даниловића, које је тренер црвено-плавих Владо Јагодић одлучио да поштеди.

"И без њих сматрам да смо фаворити уз свако уважавање ривала. Ипак, до циља можемо доћи само уз максималан ангажман", додао је Јагодић.

Предсједник Локања Радислав Јанковић сматра да је сам пласман у осмину финала историјски резултат за његов тим.

"Ово је највећи успјех од оснивања клуба 1988. године. Немамо илузија да се можемо супротставити великом противнику, али спортски се је надати. Учинићемо све да, ако такав буде резултат, се достојно опростимо од даљег учешћа", рекао је Јанковић за "Глас Српске".

Интересантно би требало бити и у Крупи на Врбасу, гдје премијерлигашу из предграђа Бањалуке гостује приједорски Рудар. Првобитно је меч Крупе и "рудара" требало да се игра у Приједору, али је дошло до промјене домаћинства.

ПАРОВИ ОСМИНЕ ФИНАЛА КУПА РС (15.30 х)

Младост Велика Обарска - Славија
Власеница - Сутјеска
Козара - Радник
Крупа - Рудар Приједор
Локањ - Борац
Љубић - Слобода МГ
Борац КД - Леотар
Славен - Вележ

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар