СП: Џеко и Ибишевић од старта у Белгији?!

Фудбалери Босне и Херцеговине обавили су у уторак увече тренинг на стадиону у Оверијсеу, малом мјесту покрај Брисела, гдје је стручни штаб на располагању имао све играче позване за меч с Белгијом изузев Милана Ђурића.

Фудбал 05.10.2016 | 16:00
СП: Џеко и Ибишевић од старта у Белгији?!
Према посљедњим најавама, нападач Ћезене Милан Ђурић, оправдано одсутан због породичних обавеза, саиграчима из националног тима на припремама за утакмицу с Белгијом требао би се прикључити касније на вечери у хотелу "Долче Ла Хулпе".

Иначе, тренинг је за јавност био отворен само првих 15 минута, након чега је селектор Мехмед Баждаревић са сарадницима и играчима покушао уиграти поједине тактичке варијанте којима се намјеравају супротставити снажним, те овај пут ослабљеним Белгијанцима.

Оно што би могло бити извјесно, односно према досад виђеном на тренинзима, које је пратило и десетак навијача популарних "змајева", на припремама у Белгији постоји велика могућност да БиХ у петак игра са два нападача, голгетерима у веома доброј форми, Ведадом Ибишевићем и капитеном Едином Џеко.

Баждаревић је током разговора с играчима инсистирао и на великој дисциплини и одговорности у дефанзивним задацима, али сматра и да би добитни фактор могла бити велика борба и трчање, поготово играча у везном реду. У одсуству повријеђеног Мухамеда Бешића има дилему и ко да игра на позицији једног или два дефанзивна везна играча.

О формацији и саставу, каже селектор "змајева", још ће детаљно размишљати и одлука ће пасти након виђеног и урађеног на преостала два тренинга, у сриједу у Оверијсеу и у четвртак на стадиону "Краљ Бодуен" у Бриселу, гдје ће се дан касније играти утакмица другог кола у Групи Х квалификација за Свјетско првенство "Русија 2018".

Дуел Белгије и БиХ заказан је 20.45 сати и судиће га Енглез Мартин Аткинсон.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Друштво

05.10.2016 14:44

Хајммоооооооо Босннннооооооо и Херцеговинннноооооо сутра сви навијајмо за Босну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хасан

06.10.2016 15:01

Зарасла си у хиљаду брда.......дидовино моја тврда......

ОДГОВОРИТЕ