ЕП: Шуманових 26 "Змајева"...

Селектор репрезентације Босне и Херцеговине Билал Шуман објавио је у уторак списак рукометаша за мечеве против Шпаније и Аустрије у оквиру квалификација за Европско првенство.

Остали спортови 05.10.2016 | 16:45
ЕП: Шуманових 26 "Змајева"...
"Змајеви" ће се окупити у периоду између 26. октобра и 7. новембра у хотелу "Хилс" на Илиџи, а нови селектор се одлучио на 26 имена.

То су: Бењамин Бурић, Марио Блажевић, Небојша Граховац, Небојша Бојић, Томислав Нуић, Дени Ђозић, Ален Овчина, Фарук Вражалић, Владимир Врањеш, Сењамин Бурић, Мухамед Торомановић, Мирсад Терзић, Никола Прце, Марин Вегар, Владан Лончар, Душко Челица, Марко Тарабокија, Иван Карачић, Саша Марјанац, Марио Павлак, Јосип Перић, Марко Панић, Дејан Малиновић, Кристијан Јарак, Бењамин Чичкушић и Војислав Брајовић.

Шуман је у уторак појаснио због чега се на списку нису нашли поједини играчи.

"Фарук Халилбеговић и Мухамед Зулфић у овом тренутку немају клуб и дуго времена нису у форми, па их зато нисам позвао на окупљање, али ћу у будућности да рачунам на њихове услуге. Матеј Хрстић и Јосип Ереш желе да сачекају позив друге репрезентације за коју сматрају да би им било боље да наступе и ја као селектор БиХ сам им пожелио срећу у даљем наставку каријере", рекао је селектор "змајева" и додао да су они тим поступком затворили себи врата националног тима БиХ.

Према његовим ријечима, одлучио је да пружи шансу рукометашима из Премијер лиге БиХ прије него Амеру Зилџићу, који је из шпанске лиге преселио у Трећу лигу Њемачке.

"То није лига репрезентативнивног потенцијала, па сам се радије одлучио за домаће играче".

Квалификације за шампионат Европе, које ће се 2018. године одржати у Хрватској, почињу 2. и 3. новембра када "змајеви" гостују у Шпанији, а завршавају 17. и 18. јуна утакмицом против Аустрије.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар