71. рођендан: Јакшић и Арсовићева опет најбољи у Партизану!

Југословенско спортско друштво Партизан обележило је данас у Београду 71. рођендан.

Остали спортови 04.10.2016 | 21:15
71. рођендан: Јакшић и Арсовићева опет најбољи у Партизану!
ЈСД Партизан доделило је признања најбољим члановима свог друштва у разним секцијама за протеклу годину.

Представнике разних секција поздравио је председник Друштва Милорад Вучелић који је рекао да је поносан на постигнуте резултате у претходној години.

"Поносан сам што настављамо с успесима како на домаћој, тако и на међународној сцени. Свесни смо тешке финансијске ситуације у којој се налзи клупски спорт у Србији, али ми у таквој ситуацији дајемо све од себе да преживимо, да имамо константан тренажан процес и да учествујемо у свим такмичењима", рекао је Вучелић.

Вучелић је додао да рад са млађим категоријама има суштински значај за ЈСД Партизан.

"Оно што чини срж спортског друштва је омладински погон. Битно је улагати у млађе категорије, јер ћемо се на њих ослањати будућности", рекао је он.

На свечаности у Спортском центру Телеоптик у Земуну уручена су и признања за најуспешније екипе и спортисте ЈСД Партизан.

"Надам се да су турбулентна времена у неким клубовима иза нас и надам се смо кроз такве ствари постали свесни да Партизан треба да се ослања на квалитетне појединце и искусне спортске раднике који ће својим ауторитетом и знањем помоћи превазилажење проблема и ублажавање истих", казао је он.

Управни одбор друштва прогласио је ватерполо клуб за најбољу мушку сениорску екипу, а стрељачки клуб за женску. Као и прошле године, најуспешнији сениор је Никола Јакшић, а сениорка стрељачица Андреа Арсовић.

За најбољег тренера проглашен је председник и тренер стрељачког клуба Драган Доневић.

Најбоља мушка јуниорска екипа је веслачки клуб, док је најбољи јуниор атлетичар Алекса Кијановић, а јуниорка каратискиња Софија Симовић.

Посебне награде понели су освајачи медаља са највећих светских и европских такмичења – Никола Јакшић, Стефан Бирчевић, Андреа Арсовић, Ивана Чомагић (карате), Велимир Стјепановић (пливање) и Александар Максимовић (рвање).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар