СП: "Опрез, губили смо раније бодове против аутсајдера"!

Репрезентативци Србије кажу да не би требало да имају проблема против Молдавије ако на утакмици буду имали исти приступ као против Ирске.

Фудбал 05.10.2016 | 11:00
СП: "Опрез, губили смо раније бодове против аутсајдера"!
Ипак, Антонио Рукавина, Андрија Павловић и Јагош Вуковић су позвали на опрез јер је Србија у претходним циклусима губил бодове од репрезентација које су означене као аутсајдери.

"Мислим да ћемо се ми питати на тој утакмици, да ће лопта бити код нас у ногама и да смо квалитетнија репрезентација од њих. Сви причају да је Молдавија аутсајдер у групи, али је тако само на папиру, много бодова смо губили против таквих репрезентација и морамо да имамо максималан приступ", рекао је Рукавина новинарима у Старој Пазови.

Србија ће ове недеље гостовати Молдавију, а затим дочекати Ирску у утакмицама Групе Д квалификација за Светско првенство у Русији, а после ремија са Ирском у првом колу у септембру.

Рукавина је навео да је репрезентација Србије спремна и да размишља само о првом дуелу са Молдавијом.

"Спремни смо. Тренутно размишљамо само о Молдавији. Ако поновимо приступ са утакмице против Ирске, мислим да можемо да освојимо три бода", казао је он.

Према његовим речима, терен на стадиону у Кишињеву неће бити на завидном нивоу, али то не би требало да представља проблем.

"Не верујем да ће терен бити на неком завидном нивоу, мањих је димензија. Али, то не би требало да нас брине, и против Ирске је био лош терен па смо донекле одиграли добро", рекао је Рукавина.

Нападач Андрија Павловић је рекао да српска селекција заслужује победу у Молдавији.

"Треба да одиграмо како знамо и надам се победи јер мислим да то заслужујемо и имамо квалитет то да остваримо. Потом следи утакмица са Аустријом, у којој ће нам значити подршка публике. Циљ су свих шест бодова из две утакмице и мислим да имамо квалитет за то", рекао је Павловић.

Он је казао да је против Ирске био прави приступ иако резултат није био какав је његов тим прижељкивао. Ипак, задовољан је игром.

Како је рекао, анализирана је утакмица коју је Молдавија играла са Велсом и екипа је увидела какве грешке прави наредни противник и да то може да се казни.

Павловић је рекао да је дошао на окупљање како би се изборио за своје место и да је спреман да заигра ако селектор Славољуб Муслин одлучи да га га уврсти у тим.

"Дошао сам овде да се борим за своје место. Спреман сам, играм добро и константно. Нема ничег лепшег него када се игра за репрезентацију своје земље. Одлука је на селектору", рекао је Павловић.

Нападач данског Копенхагена је додао да му је криво што није био стрелац против Ирске, када је погодио пречку.

"Тај гол би ми много значио, није спорно, али нападачи су такви, некад имаш среће, некад не, битно је да улазиш у шансе. Неки буд буде пречка, неки пут уђе лопта коју добро не шутнеш. Надам се да ће срећа бити на мојој страни", рекао је Павловић.

Јагош Вуковић је казао да је Молдавија слабија од Ирске.

"Реално гледано, Молдавија је по мени слабији противник од Ирске. Какав играчки кадар имамо, требало би да се у Београд вратимо са три бода", казао је Вуковић.

Утакмица између Молдавије и Србије играће се у четвртак од 20.45 на стадиону Зимбруа у Кишињеву, док је дуел са Аустријом заказан три дана касније.

ИЗвор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар