Џенкинс: А, рекао сам себи - Нема више славља!

Бек црвено-белих ушао је у прави ритам у дербију против Цедевите. Уживао је на терену и то није крио од навијача, иако је донекле и планирао.

Кошарка 05.10.2016 | 11:15
Џенкинс: А, рекао сам себи -  Нема више славља!
После победе над МЗТ Скопљем, Чарлс Џенкинс рекао је да није задовољан својим повратничким дебијем за Црвену звезду мтс. Након тријумфа над Цедевитом, изгледао је много задовољнији.

После "трзавог" почетка и изблокираних шутева, популарни "Ђенка" увео је себе у ритам са линије пенала, а потом експлодирао у трећој, преломној четвртини, током које је у одлучујућој серији постигао девет поена.

"Поени са линије пенала пре полувремена дали су ми шансу да се опустим, јер су ми прва два шута била блокирана, али трећа четвртина је много боља", рекао је Американац испред свлачионице, из које је изашао насмејан заједно са Стефаном Јовићем.

Како су се црвено-бели "тргли" у паузи?

"Имали смо заиста сјајно друго полувреме. Направили смо грешке у првом делу, допустили смо им да заиграју, да нас 'успоре', допустили смо неке офанзивне скокове, лаке поене и кошеве из транзиције, али Дејан је на полувремену урадио оно што увек ради. Рекао нам је шта је потребно да радимо да бисмо били успешни. Изашли смо на терен и имали супер деоницу..."

У две убедљиве победе на "отварању" сезоне Звезда је послала снажну поруку ривалима да је спремна дочекала старт такмичарске године. Џенкинс, ипак, не посматра почетне успехе на тај начин.

"Нисмо фокусирани на слање порука. Једноставно, ми тако играмо. Дбро смо одбранили домаћи терен, пратили смо план тренера, али морамо да идемо из утакмице у утакмицу..."

Упитан за своју игру, признаје да се много боље осећао против Загрепчана него против Скопљанаца. Разлог је донекле и очекиван.

"Циљ ми је после првог меча био да будем агресивнији. Био сам тада мало преузбуђен што сам се вратио, покушавао сам неке ствари које иначе не радим... Искористио сам дане у међувремену да размислим, да схватим да је потребно да будем агресивнији и тако је и било".

Уз поруку да му је основни мотив сопствена игра, а не доказивање ("ово ми је трећа година у Звезди, људи су 'милион' пута видели шта могу да урадим"), Џенкинс је истакао да је чврста дефанзива заштитни знак и овог тима.

С тим у вези, упитан је да упореди одбрану овог Звездиног састава и оног од пре две године.

"Прерано је за то... Док имаш Лазу и Дангу на терену, биће то тешка дебата. Они дају тон нашој игри и ми их пратимо".

Посебно је истакао још једног саиграча, који је такође дао тон победи над Цедевитом.

"Реба је био сјајан. Он је променио игру када је ушао. Био је агресиван, уписао брзих шест поена, размрдао екипу, омогућио јој да се растрчи... Волим кад он игра"

Џенкинс, Ребић и остали играчи Звезде поздрављени су овацијама када су напуштали терен. Американац са српским пасошем је после годину и по заиграо у пуној хали "Александар Николић".

Признао је да је планирао да контролише емоције, али да није успео.

"Исто је као и увек, навикао сам и нема разлике... Драго ми је што је толико људи дошло, знали су да је Цедевита добар тим, да ће бити добар меч. Рекао сам себи да ћу ове године мало да се уздржим од славља, али то нисам могао да контролишем данас", насмејао се Џенкинс.

Задовољни, али и окренути следећем изазову, црвено-бели од уторка размишљају искључиво о следећем противнику - Задру. Дуел у Далмацији одиграће у четвтак.

"Још један добар тим... Играли су добро у предсезони, победили су Локомотиву, победили ФМП, касније изгубили од Будућности... Тешко је тамо играти. Нећемо никога да потценимо, посебно са распоредом какав нас чека. Важно је да уђемо у добар ритам", подвукао је љубимац Делија.

На грудима поклон од сестре

"Анђели на ланчићу су ми поклон од сестре. Купила ми је један и рекао сам јој да ми се свиђа, па ми је онда купила и други, да би комплетирала. Као срце из два дела. Нема посебно значење, једноставно су од сестре", открио је Џенкинс.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар