Максимовић тражи поновно бројање

Кандидат Коалиције “Бијељина побјеђује” за градоначелника др Златко Максимовић није искључио могућност да се понове избори у Бијељини или само на неким бирачким мјестима, као ни протесте због изборне крађе, уз тврдњу да је његова побједа над Мићом Мићићем између 1.000 и 2.000 гласова.

Република Српска 04.10.2016 | 12:42
Максимовић тражи поновно бројање
Као примјер нерегуларности на изборима у Бијељини наведено је да је разоткривена куповина гласова унутар ромске популације, тако да је уз личне карте у замјену за робу или новац излазност на изборе у ромском насељу Томбак достигла 97 одсто.

"Приликом претреса пронађене су велике количине личних докумената код високих функционера СДС-а, знам имена људи код којих су пронађена документа, али због истраге која је у току нећу говорити", рекао је Максимовић.

И регуларност бројања гласова у Јањи је под великим знаком питања, подвлачи Максимовић и наглашава да није случајно да су из тог мјеста записници стигли посљедњи.

"Наши посматрачи су истјеривани са мјеста гласања, примјењивана је сила над њима, није им дозвољено да пишу у записник оно што су хтјели и чуди што је изашло три хиљаде људи у Јањи на гласање", истакао је Максимовић.

Коалиција Бијељина побјеђује поднијела је 31 приговор Градској изборној комисији Бијељина и у току је поновно бројање гласова на шест бирачких мјеста, каже Максимовић.

"Ако се поново преброје гласови ја сам побједник, ако се уоче неправилности биће поновни избори на неким мјестима или у цијелом граду, то је варијанта А, а варијанта Б је да имамо скупштинску већину, тако да тренутни градоначелник неће бити дуго на том мјесту. Имамо много позива да идемо на демонстрације испред Општине, народ нас зове, говоре да је у
питању крађа, али за сада ћемо стати, али ни демонстрације не искључујемо", јасан је Максимовић.

Носилац одборничке листе СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић рекао је да странке коалиције "Бијељина побјеђује" имају скупштинску већину од 17 или 18 одборника и да са супротстављеним политичким блоком неће ни преговарати. Он је истакао да су односи странака унутар коалиције чврсти и да ће у скупштинску већину позване и неке од странака из супротстављеног политичког блока.

(БН телевизија)