Зима до викенда, а онда се враћа љето

"Овонедељно захлађење је уобичајено за октобар, али није ни близу онога што нас очекује крајем месеца" поручио је Недељко Тодоровић, метеоролог РХМЗ-а Србије.

Србија 04.10.2016 | 09:30
Зима до викенда, а онда се враћа љето
Према трврдњама метеоролога, Србију очекују ненормалне промене времена у наредних седам дана. Наиме, до викенда ће бити хладно време, температуре ће се у јужним крајевима спустити до нуле, а већ почетком следеће недеље ће се вратити михољско лето и пријатних 20 степени.

Најхладнији дан биће четвртак, када су на планинама и већим градовима, као што је Ниш, могући мраз и снег. Тог дана нигде у Србији температура неће бити изнад 10 степени.

Ђорђе Ђурић, метеоролог “Wеатхер2Умбрелла” каже да ће се широм Србије раширити хладан талас, а први снег на највишим планинама се очекује већ сутра.

"До краја недеље имаћемо хладно време, температура ће се постепено спустити и за 15 степени. Због хладне ваздушне масе први пут ове јесени забелеће се и највиши врхови попут Копаоника, Златибора и Старе планине. Након тога и у нижим пределима очекује се драстичан пад температуре. У четвртак у јутарњим сатима на југу Србије прогнозира се мраз са температуром на нултом подеоку, док у осталим крајевима дневна неће прелазити десет степени. То ће уједно бити и најхладнији дан ове седмице" рекао је Ђурић за Информер.

Како даље каже, стабилизација времена стиже почетком следеће недеље, када ће у целој Србији бити кратак период михољског лета.

"Средином октобра очекује се серија сунчаних и сувих дана, па ћемо поново моћи у кратке рукаве. Јутра ће бити свежија, али ће зато преко дана жива ићи и до 22. подеока. Међутим, тај период неће дуго трајати" каже он.

Недељко Тодоровић, метеоролог РХМЗ-а, прогнозира да ће од друге половине октобра у Србији стићи права јесен.

"Овонедељно захлађење је уобичајено за октобар, али није ни близу онога што нас очекује крајем месеца. Тада стиже много “оштрији” талас, који ће прогодити целу Србију. Очекује се да се, осим највиши врхови, забеле и нижи предели наше земље. Такво време задржаће се све до зиме, што значи да ћемо ове године имати још веома мало лепих и топлих дана" наглашава Тодоровић.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар