Данас сједница Предсједништва БиХ

Редовна сједница Предсједништва Босне и Херцеговине заказана је за данас. У најављеном дневном реду предложено је више одлука о покретању преговора ради закључивања међудржавних споразума.

Босна и Херцеговина 03.10.2016 | 09:13
Данас сједница Предсједништва БиХ
Међу најављеним актима су споразуми о сарадњи између Савјета министара Босне и Херцеговине и влада Македоније, Србије те Црне Горе у процесу приступања Европској унији.

Предложено је и давање одобрења за закључивање протокола између министарстава спољних послова Босне и Херцеговине и Републике Бјелорусије, као и меморандума о разумијевању министарстава спољних послова БиХ и Грузије.

Извјештај о извршењу буџета институција Босне и Херцеговине и међународних обавеза за период јануар - јуни 2016. године такођер је у најављеном дневном реду.

Пред члановима Предсједништва бит ће и приједлог одлуке о прихватању и одређивању потписника за споразум БиХ и Европске уније о учешћу БиХ у "Трећем програму за дјеловање Уније у подручју здравства (2014.-2020.)", потом за споразум о измјенама и допунама Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Словеније о запошљавању држављана БиХ у тој земљи.

Двогодишњи споразум о сарадњи између БиХ и Регионалног уреда Свјетске здравствене организације за Европу 2016.-2017., прихваћање пријема Републике Казахстан и Краљевине Саудијске Арабије у чланство Хаашке конференције за међународно приватно право, такође су међу више других најављених тачака дневног реда.


Извор: Фена

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

цв

03.10.2016 07:42

Тако је Иванићу,твоји остају и у БиХ а иду и у Владу РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рофољуб

03.10.2016 09:22

Колаборатери више немају параван за сакривање. Или јеси или ниси Србин.