Ф1: У Мерцедесу састанчили, Хамилтон спустио лопту...

Директор екипе Мерцедес Тото Волф рекао је да је цела екипа, укључујући и возача Луиса Хамилтона одржала кратак састанак.

Остали спортови 03.10.2016 | 10:45
Ф1: У Мерцедесу састанчили, Хамилтон спустио лопту...
Тема састанка била су дешавања у трци Формуле 1 за Велику награду Малезије, током које је Британац морао да одустане због квара мотора.

"Сви смо заједно у овоме, механичари и инжењери. Ова екипа је увек могла добро да се опорави, у екипи је сјајан дух и морамо да наставимо да се боримо, да не изневеримо Луиса и Ника", рекао је Волф, пренео је Скај Спортс.

Хамилтон је одустао у 41. кругу данашње трке на стази Сепанг пошто му је експлодирао мотор. Он је после трке рекао да ће тражити одговоре од Мерцедеса због честих кварова на његовим моторима.

"Мораћете са њим да разговарате. Имали смо кратак састанак и јасно је због чега тражи објашњење. Нема речи којима бисмо могли да објаснимо. Стално се дешавају кварови, ово је механички спорт. Наравно да је фрустриран дешавањима. Нема рационалног објашњења, па вам свакакве ствари падају на памет. Оно што је рекао на састанку за екипу је заиста сјајно. Схватам његову прву реакцију после инцидента", рекао је Волф.

Хамилтонов клупски колега Нико Розберг освојио је треће место, иза возача Ред Була Данијела Рикарда и Макса Верстапена, па је стекао 23 бода предности у генералном пласману.

Челник Мерцедеса легендарни Ники Лауда рекао је да је екипа изневерила Луиса Хамилтона.

"Узнемирен сам због себе и моје екипе пошто нисмо смели да га изневеримо кваром на мотору. То је био нови мотор, није био стари. Не знам шта је пошло наопако, радићемо да то поправимо. Возићу га у Јапан мојом авионом. Надам се да ћу моћи да га охрабрим. Шампионат је готов када се заврши последња трка, 23 бода заостатка јесте много, али никад се не зна. Ништа нисмо урадили против њега. Имамо људе који раде за њега, поносни смо на Луиса", рекао је Лауда за Скај.

Британац је рекао да има пуно поверење у свој тим и да неће одустати од борбе за шампионску титулу, после пеха у трци Формуле 1 за Велику награду Малезије.

"Данас је бол неописив, али заиста верујем да ти бог никада не даје више од онога што можеш да поднесеш. Огромно хвала навијачима који су стајали на јаком сунцу, или седели код својих кућа, гледајући ме и подржавајући ме целог викенда. Веома сам захвалан. Имам 100 одсто поверења у мој тим, напорно су радили на стази и у фабрици и њима желим много да захвалим", навео је Хамилтон.

"Знам да смо имали све ове проблеме, али не ради се о томе како паднемо, већ како ћемо устати. Не дефинише нас оно какви смо у тренуцима удобности, већ какви смо када се суочавамо са невољама. Ми смо шампиони и тако ћемо наставити даље. Ја никада, ми никада, никада нећемо одустати", рекао је троструки светски првак Хамилтон.

Наредна трка у шампионату возиће се у недељу од 7 часова за Велику награду Јапана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар