Видео - Хамилтон: Неко не жели да освојим титулу!

Актуелни светски шампион Формуле 1 Луис Хамилтон затражио је одговоре од екипе Мерцедес због честих кварова на моторима у његовим болидима.

Остали спортови 02.10.2016 | 22:45
Видео - Хамилтон: Неко не жели да освојим титулу!
Хамилтон је на стази Сепанг морао да одустане у 41. кругу пошто му је експлодирао мотор.

Он је пре одустајања, 15 кругова пре краја имао 20 секунди предности. Хамилтон сада у генералном пласману заостаје 23 бода за клупским колегом Ником Розбергом, који је освојио треће место у Малезији.

"Морам да наставим даље... Не могу да верујем да је у шампионату осам Мерцедесових возила, а да се само на мојом моторима ово дешава. Нешто није како треба. Ово је био потпуно нов мотор... Чудно је, има око 43 Мерцедесових мотора у шампионату током целе године а само мој је покварен", рекао је Хамилтон за ББЦ.

До краја шампионата остало је да се вози још пет трка.

"Тренутно не знам ни да ли ће моје возило издржати. Знам да можемо, али ко зна шта ће и како ће радити други мотори које имам. Имам питање за Мерцедес. Имамо много мотора за возаче, али само моји мотори имају кварове ове године. Неко мора да ми одговори, пошто је ово неприхватљиво. Боримо се за титулу, а само моји мотори отказују. Није ми јасно", навео је троструки светски шампион.



Наредна трка у шампионату возиће се у недељу у Јапану.

"Покушаћу да се саберем за наредну трку. Много је одлучујућих трка, а предстојећа је таква. Неко не жели да освојим титулу ове године, али нећу одустати. Наставићу да се борим", рекао је Хамилтон.

Извршни директор Мерцедеса Педи Лав рекао је да нико није планирао проблеме са мотором.

"Имамо осам Мерцедесових мотора на стази и не постоји образац због чега би отказао у Луисовом болиду. Тешко је. Није планиран квар. Напорно радимо како бисмо увећали поузданост", рекао је Лав за Скај Спортс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар