Шта је боље - вјежбање или дијета?

Већ деценијама је познато да до губитка килограма долази када је број калорија које унесемо мањи од оних које смо потрошили. Ипак, дејство оваквог поступка није исто код свих људи.

Здравље 02.10.2016 | 11:22
Шта је боље - вјежбање или дијета?
Заправо, ако се обрати пажња на резултате истраживања и статистичке податке, може се приметити да овај рецепт ниије баш најефикасније решење за губљење тежине - многи људи морали би да вежбају врло напорно из дана у дан пре него што примете резултате свог рада.

Наравно, ни сама дијета није решење. Нема сумње да ће кориговањем исхране особа успети да истопи масне наслаге, али индекс телесне масе (БМИ) ништа не говори о проценту различитих типова ткива (масно и мишићно), који разликује од особе до особе.

Такође, гладовањем се организму закидају преко потребни нутријенти, па се поставља питање колико је дуго могуће издржати режим исхране са смањеном количином калорија.

Уместо да се изгладњујете или се претерано физички исцрпљујете, најбоље би било да ова два фактора доведете у равнотежу, сматрају стручњаци.

Иако се сматра да је пола сата дневно физичких активности довољно, то није случај - најбоље би било да вежбате по сат времена пет пута недељно, при чему се мисли на кардио вежбе, а не на лагану шетњу.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар