И Русија посједује Теслин "зрак смрти"

Поверљиви документи о Николи Тесли, са којих је ових дана амерички Федерални биро за истраге (ФБИ) скинуо ознаку тајности, нису непознати јавности, осим три о "зраку смрти". Иако је било познато да је дан после Теслине смрти, 8. јануара 1943, америчка влада запленила целокупну имовину из његовог апартмана у хотелу "Њујоркер", Американци су то тек сад признали.

Свијет 02.10.2016 | 08:35
И Русија посједује Теслин "зрак смрти"
Ово, за "Новости", каже проф. др Велимир Абрамовић, један од највећих стручњака за дело Николе Тесле, напомињући да је већину "нових" докумената објавио Александар Милинковић у књизи "Тесла - Досије ФБИ".

"ФБИ је тек сад обзнанио шта се тих дана догађало", говори Абрамовић.

"Прећутали су, међутим, да су у Теслином апартману били представници америчке војне обавештајне службе ДИА, а не ФБИ агенти. Тесла је био научник, а не криминалац као Ал Капоне! Пратили су га војни обавештајци. Теслини прави научни радови нису у ФБИ, већ у тзв. Интеллигенце цоммунитy, америчкој обавештајној служби за научна открића, а вероватно их имају и Енглези."

Три недеље после Теслине смрти, сва његова имовина и сви докуменати предати су на детаљно испитивање, ником другом до Џону Џ. Трампу, стрицу Доналда Трампа и његовом асистенту Ричарду Фејману. Они су прегледали све заплењене Теслине списе.

"Трамп и Фејман радили су за државну америчку војну обавештајну службу НСА и поверено им је да одаберу шта ће остати, а шта ће бити склоњено", каже Абрамовић.

Абрамовић тврди да је Тесла умро у свом апартману 7. јануара 1943, што је и било познато, а не дан касније, како се наводи у новообјављеним документима.

"Генерал Мирко Марковић описао је у својим мемоарима шта се догодило", каже Абрамовић.

"Десило се да Марковић, такође занимљива личност, генерал који је касније као стаљиниста завршио на Голом отоку, а у то време у Питсбургу био главни уредник листа "Слободна реч", сасвим неочекивано са Теслиним сестрићем Савом Косановићем 7. јануара оде у хотел "Њујоркер". Тамо су затекли полицију која је фотографисала Теслин апартман, али и све његове ствари, још нетакнуте. Наочиглед Марковића и Косановића дошла су три мања возила из Пентагона и све апарате однели су војници. Такође и техничке цртеже који су били у спаваћој соби у великом наменском орману."

Документи с којих је скинута ознака тајности доказују да су та чувена открића тек врх леденог брега Теслине генијалности. По званичној верзији, која је важила у протеклим деценијама, "зраци смрти" у ствари не постоје.

Документи објављени после 73 године, међутим, пружају сатисфакцију "теоретичарима завере", који одавно тврде да је власт многе Теслине проналаске сакрила од јавности. Наводно, Тесла је тридесетих година открио оружје засновано на млазу честица светлости, које су неки назвали зрацима мира.

Та направа, теоретски, може да произведе јак усмерен сноп енергије, који се може употребити за обарање непријатељских авиона или уништавање било чега другог.

"Технологија "зрака смрти" чувеног проналазача заиста постоји и сакривена је од јавности после његове смрти", говори Милка Кресоја, директорка Међународног центра за истраживање наслеђа Николе Тесле.

"Они доказују да Теслини "зраци смрти" нису тек плод маште писаца научнофантастичних романа, него уистину његова технологија. Штавише, Бела кућа је за учинак "зрака смрти" била живо заинтересована."

"Њујорк тајмс је 11. јула 1934. објавио вест да је Тесла измислио "зраке смрти" који су у стању да униште око 10.000 авиона на удаљености до 400 километара. Говорило се о, до тада невиђеном, застрашујућем оружју и да никаква заштита и одбрана не може да спречи рушилачку снагу тог оружја", каже Милка Кресоја.

"Од новог оружја, како је тврдио светски признати геније електричне струје, не би постојала никаква заштита."

Тесла је успоставио контакт са представником совјетске војне обавештајне службе у САД - Леонидом Толоконским. Русима је патент уступио за 25.000 долара. Војно руководство разматрало је и могућност да позове Теслу у СССР, а затим да га остави у земљи заувек. Али он је одбио ту понуду.

Теслин "зрак смрти" је рођен у Дејтону, у лабораторији за материјале ваздухопловне војне базе, али је, према речима Абрамовића, патент дао Русима.

"Тесла је своје патенте давао различитим државама - канадској, енглеској, америчкој и руској", говори Велимир Абрамовић.

"Због његових проналазака потписан је чувени споразум у Јалти. Руси имају четири Теслина проналаска, али их и даље чувају у тајности. Био сам научни редактор за објављивање његових радова у Русији. Изашле су четири књиге у којима су његови патенти из свих других земаља, али проблем се појавио када смо хтели да набавимо оне из Русије. Нису нам дозволили. Пета књига, због тога, никад није изашла." 

Никола Тесла је једна од најомиљенијих личности у езотеријским друштвима широм света. У Русији влада "тесломанија" - на две недеље излази бар једна књига о њему. Теслином оставштином у Америци највише се баве тајне службе.

"Ми немамо Теслин Институт, али зато градимо институт Конфучије на Новом Београду. Наша срамота", каже Веља Абрамовић.

"Архив Музеја Николе Тесле у Београду садржи око 38.000 научних докумената. Из њих ко уме да размишља и познаје електротехнику може да реконструише много Теслине науке."

Извор: Вечерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ревис

02.10.2016 07:00

Трла баба лан да јој продје дан, Моја прабака је имала 10 цупова Злата Које је сакрила ал незнају тацно гдје, на нама је само да то пронадјемо. пих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо

02.10.2016 07:31

Све је Тесла дао Русима сад сви писке у гаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

з

02.10.2016 08:31

Радите на себи , подижите сопствени ниво свјесности , да се усклади са космичком свијешћу и то вам је највеће Теслино оружје , које вам нико не може забранити ни одузети . И бићемо , најјачи на свијету !

ОДГОВОРИТЕ