ФРА: Бордо изгуби чим види Парк принчева! Кнежеви брутални - 7:0!

Траје низ више од шест година - и трајаће још! Емеријеви Свеци не праштају... Овога пута џелат је био Единсон Кавани - 2:0. Монпеље има Нинжу са хет-триком, али и киксаре у одбрани.Фудбалер из Чада блистао синоћ, али узалуд.

Фудбал 02.10.2016 | 11:00
ФРА: Бордо изгуби чим види Парк принчева! Кнежеви брутални - 7:0!
Давно је био 22. август 2010. године када је Бордо успео да освоји читав плен на Парку принчева против Пари Сен Жермена. Од тада су се многе ствари измениле, али то је остао једини тријумф Жирондинаца у Паризу против Светаца. Та традиција се наставила, а џелат је овога пута био Единсон Кавани који је са два гола у првих пола сата утакмице решио меч -2:0.

Показао је Уругвајац да је главни када је постизање голова у питању. Унај Емери ће му вероватно у јануару тражити парњака у шпицу (Манџукић?), али док се то не догоди Кавани мора да решета пуном паром, што он и ради.

Дакле, већ после пола сата утакмица је била решена, али навијачи нису остали ускраћени за шоу. Истиче се и сјајан дриблинг телом Лукаса Моуре у 65. минуту. Није донео ништа материјално домаћем тиму, али је био јако леп за око.

Ово је трећи тријумф Светаца у последња четири меча која су одиграли и сада им Ница бежи бод, али има и утакмицу мање. Исто бодова као ПСЖ (16) има и Монако, али ће Кнежеви вечерас играти против Меца у гостима.

Следећи меч играчи Унаја Емерија играће после репрезентативне паузе када 15. октобра гостују Нансију.

Ко је први на табели? Монако! Кнежеви су наставили са добром серијом и демонстрирали силу на гостовању Мецу где су увалили седам комада - 7:0! Била је то показна вежба Жардимовог тима који је дао три гола у првом и четири у другом полувремену. На руку им је ишао и црвени картон Дукура у 60. минуту.

Редом су погађали Лемар, Жерман, Силва, Фабињо (пенал), Кариљо два пута и Бошиља. Потпуна рапсодија и најава великих достигнућа у овој сезони. Млан Бишевац одиграо је цео меч за домаћина, али овај дуел неће памтити по доброме.

А, најавио је и Тулуз добром игром и победом над Пари Сен Жерменом да би ова сезона могла да буде она права, али је већ у првом следећем колу уследио кикс. Бољи је био Каен 1:0 голом Сантинија у 64. минуту с беле тачке - 1:0!

Најрасположенији играч у целој лиги био је нападач Монпељеа Касимир Нинжа који је на гостовању Дижону постигао три гола. Ипак - ни то није било довољно за тријумф његовог тима!

Ево и зашто.

Његови саиграчи постигли су два (!) аутогола (Жордрен и Ванден Боре), а у надокнади времена бод Дижону донео је Ривије у 91. минуту меча! 

ФРАНЦУСКА, Лига 1 – 8. КОЛО

Петак

Рен – Генган 1:0 (0:0)
/Диакаби 90+2/

Субота

ПСЖ – Бордо 2:0 (2:0)
/Кавани 3, 31/

Каен – Тулуз 1:0 (0:0)
/Сантини 64пен/

Дижон – Монпеље 3:3 (1:2)
/Жордрен 39аг, Диони 81, Ривије 89 - Нинжа 18, 25, 58/

Лил – Нанси 1:0 (0:0)
/Едер 75пен/

Мец – Монако 0:7 (0:3)
/Лемар 7, Жерман 23, Силва 39, Фабињо 68пен, Кариљо 72, 83, Бошиља 89/

Нант – Бастија 1:0 (1:0)
/Степински 18/

Недеља

15.00 Анже – Марсеј
17.00 Ница – Лоријан
20.45 Лион – Сент Етјен

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар