Федерер "без шансе за нови Грен-слем", трчи почасни круг?!

Роџер Федерер не жели у пензију, упркос повреди која му је прекинула сезону, али би требало да размисли о "опроштајној турнеји", наводи Ник Аткин из ЕСПН-а.

Тенис 03.10.2016 | 10:15
Федерер "без шансе за нови Грен-слем", трчи почасни круг?!
Тениски новинар америчке мреже каже да "почасни круг" швајцарског маестра можда неће бити завршен у 2017. години, али да ће током ње највероватније почети.

"Тужно је тако нешто спознати, али Федерер ће следеће године врло вероватно започети почасни круг. Дуго је одолевао зубу времена, али сада га тело издаје", наводи Аткин.

У разговору о финишу сезоне неколико тениских аналитичара ЕСПН-а, Аткин је истакао да "Федерер у себи нема довољно енергије да освоји 18. гренд слем трофеј".

"Наравно, као и увек ће запретити макар четвртфиналом на Аустралијан опену", навео је Аткин.

Питер Бодо сматра да ће Федереров "највећи дар следеће сезоне бити само његово присуство".

"Он просто, као и Серена Виљамс, додаје много вредности сваком турниру, он је суперзвезда. Ако буде физички спреман, очекујем да пружи осамдесет одсто онога што је приказивао у најбољим данима, а то је ипак много сјајног тениса и врло је важно за сам спорт. Сигурно је да ће имати још више слободних недеља (када се играју финала), али ко зна, можда ће нам донети још једну, последњу фантастичну недељу, за крај каријере", наводи Бодо.

За Грега Гарбера и Џонет Хауард нема дилеме - Федерер ће приказати исто што и у претходним сезонама - без снаге за велику титулу, уз повремени бљесак бриљантности.

Федерер је током целе каријере писао историју као један од најбољих, али и најспремнијих и најздравијих тенисера. Ипак, ове године је морао да паузира због леђа после пораза од Новака Ђоковића у Мелбурну, а затим и да објави да неће играти до краја сезоне после меча са Раонићем на Вимблдону и нових проблема са коленом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар