Шкрбић изабран за декана у Бањалуци

Ранко Шкрбић, бивши министар здравства Републике Српске, изабран је јуче за декана Медицинског факултета Универзитета у Бања Луци, сазнаје Истинито.

Република Српска 01.10.2016 | 12:25
Шкрбић изабран за декана у Бањалуци
Иако су јуче у Медицинском факултету избјегавали да новинарима дају било какве информације о томе, Истинито сазнаје да је сједница Вијећа Факултета одржана у 13.00 часова и да су Шкрбићеви противкандидати били Радослав Гајанин и Зоран Вујковић.

Занимљиво је да је избор декана Медицинског факултета проведен готово инкогнито, без уобичајене медијске пажње, што се приписује лошем имиџу бившег министра здравства, иза којег су остали вишемилионски дугови у здравству и бројне криминалне афере.

Уколико ректор Универзитета у Бањој Луци Милан Матаруга, потврди Шкрбићев избор, што је сасвим извјесно, он ће на функцији декана наслиједити Милана Скробића, који одлази у пензију.

Према Члану 22. Статута Медицинског факултета, декана именује и разрјешава ректор на приједлог Вијећа, из реда редовних, односно ванредних професора који су запослени са пуним радним временом на Универзитету у Бањој Луци.



Извор: Истинито