"Новак се не повлачи, само неће да буде машина"!

Изјава Новака Ђоковића да му прво место на АТП листи више није приоритет одјекнула је светом, а новинари почињу да сецирају сваку његову реч из Београда.

Тенис 03.10.2016 | 12:45
"Новак се не повлачи, само неће да буде машина"!
Портал Теннисноw.цом пише да Новак обично стиже на насловнице тако што "побеђује у мечевима, мечевима и још мечева", а да је то довело до емотивне исцрпљености.

"Његов интензивни, неуморни поход на победе, титуле и рекорде има цену и он се умара, али не у физичком смислу", пише Крис Одо.

Како оцењује новинар портала, криза је прејака реч и можда је прикладније рећи да Новак пролази кроз "емотивну дилему".

"Интересантно је то што Ђоковић, познат као играч са много душе, као неко ко дубоко промишља, у овом тренутку размишља о свом односу према каријери. Логично, медији су се фокусирали на то што је рекао да не жели да игра тенис због титула и првог места, али јасно је да то не значи да је изгубио вољу да се надмеће и побеђује. Звучи као да жели мало више баланса у животу", наводи Одо.

Ђоковића често прати глас да функционише као машина, да је невероватно посвећен сваком сегменту тениског живота.

"Новак не жели да буде машина, већ жели да буде човек. Можда би ово могло да се види као најава да ће бити мање посвећен, да ће се мало повући, али мени се чини да ово звучи као речи спортисте који жели да се поново посвети великим стварима, али на свој начин", наводи Одо.

Новинар истиче да се Ђоковићу много тога догодило у претходних неколико година, истичући његову улогу оца и супруга.

"Освежавајуће је чути да је Ђоковић толико свестан себе и околности да може да разуме потребу за променом, еволуцијом и да је прихвати. Као млад играч увек је био ватрен, али и слободног духа. Био је драг, спреман на игру и шалу. Можда је негде успут схватио да је изгубио ту невиност", наводи се у тексту.

На крају, Одо каже да је Ђоковић "знатижељан човек" и неко ко жели да открије шта је то што недостаје од освајања Ролан Гароса.

"Он није неко ко се повлачи и говори да су најбољи дани иза њега. Ако ништа друго, Новак тражи одговоре како да продужи своју магичну вожњу. Можда не жели да говори о броју један, али то не значи да он 'не умире' за победама као раније, он само жели да се још мало забавља и да се осети још мало слободним док ради свој посао", наводи Одо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар