Хоће ли Бекер остати Ђоковићев тренер?!

Неизвесно је да ли ће Немац и Србин наставити сарадњу.

Тенис 01.10.2016 | 12:15
Хоће ли Бекер остати Ђоковићев тренер?!
Бројне теме ређале су се у разговору Новака Ђоковића и новинара током посете најбољег светског тенисера Београду.

У центру пажње нашла се изјава да му прво место и титуле више нису приоритет, али далеко од тога да није било још занимљивих одговора.

Говорио је Новак и о сарадњи са Борисом Бекером, променама у Дејвис Купу, сину Стефану, хуманитарној вечери у Милану, медијима...

Ево шта је све рекао:

Да ли ће бити настављена сарадња са тренером Борисом Бекером?

"Треба да разговарамо. Како се ближи крај сезоне, тако се осврћемо на оно што се догодило. Презадовољан сам сарадњом, он је много допринео мом напредовању, посебно на психичком аспекту, јер се током каријере и сам суочавао са бројним притисцима и добро познаје динамику овог спорта. Сами резултати показују колико је сарадња била берићетна. Заједно смо освојили седам гренд слем титула, што довољно говори".

Да ли ће и син Стефан, који ускоро пуни две године, бити тенисер?

"Не форсирам Стефана. Тренутно се не размишља о његовим спортским амбицијама. Стефан је срећан што има пажњу родитеља, а ми смо благословени што имамо њега. Верујем да сваки родитељ ужива у томе".

Однос са медијима?

"Према медијима имам другачији став него што сам имао пре четири-пет година. Учим. Схватио сам да сви имају право да причају и пишу оно што мисле, ја знам ко сам и шта сам. Никоме не мислим зло".

Фондација Новак Ђоковић недавно је организовала хуманитарно вече у Милану, а прикупљени новац биће усмерен на програме раног образовања деце у Србији?

"Не знамо још тачну своту новца, али верујемо да ће бити око милион евра, што може да промени живот људи у Србији".

ИТФ жели да промени правило и да се финале Дејвис купа игра на неутралном терену?

"Мислим да то није најбоља идеја. Био је недавно састанак и играчи су једногласно против тога, али ако заиста то желе, ИТФ ће променити. Сваком тенисеру је стало да игра за своју земљу, али због згуснутог распореда многи морају да отказују. У оквору АТП организације, организације играча, иде се ка томе да се неке ствари промене, али нажалост играчи не могу превише да утичу. Волели бисмо да Дејвис куп буде нешто као Светско првенство, али увек има неких сукоба интереса".

Колико је важна здрава исхрана?

"Свако има дефиницију здраве исхране. Мислим да је то питање опште свести. Исхрана је на мене почела да утиче 2010. године и од тада нисам имао никакве алергије, а до тада по неколико пута годишње. Увидео сам да неке ствари које се у друштву воде као нормалне, у ствари нису. Није нормално да нон-стоп имаш алергију и да у Србији сви знају све о болестима, а да нико не прича о здрављу. Потребно је да људи увиде колико заправо могу здраво да живе".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар