Филипински предсједник пријети наркоманима

Филипински председник Родригио Дутерте појачао је крваву анти-криминалну реторику поређењем Хитлеровог масакра милиона Јевреја са својом амбицијом која би га "усрећила уколико успе да побије три милиона зависника".

Свијет 30.09.2016 | 09:00
Филипински предсједник пријети наркоманима
Дутерте је то изјавио по повратку из Вијетнама где је разговарао са тамошњим лидерима о начинима борбе против наркотика, преноси АП.

"Хитлер је убио три милиона Јевреја, а ми имамо три милиона наркомана. Био бих срећан ако би их све побио", изјавио је Дутерте позивајући се на процену филипинске владе о броју препродаваца и уживаоца наркотика на Филипинима.

Дутерте каже да његове јавне претње смрћу служе како би застрашиле дилере дрогом и навеле их да престану тиме да се баве као и да обесхрабри потенцијалне кориснике.

У својој предизборној кампањи, Дутерте је обећао да ће побити толико дилера и корисника дроге да ће "моћи да нахрани све рибе на обалама Маниле", као и да ће их убијати вешањем, јер "не жели да троши струју на њих", преноси АП.

Док су Хитлерове жртве били невини људи, Дутерте тврди да је његов циљ "да ''излечи'' своју земљу убијањем криминалаца" преноси АП.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хммм

30.09.2016 10:22

Ако то цује Америка онда це заврсити као САДАМ,МИЛОСЕВИЦ ГАДАФИ и други који су дрзали ред и дисциплину у својој земљи. А друго коме це Америка продавати дрогу ако овај побиле све дрогерасе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

30.09.2016 10:29

У Амстердам данас стизе 50 000 туриста да остави у дану 10 милиона €, на алкохол, дрогу и проститутке. Инциденти су спорадицни и рједји него у Бањалуци. До цега је то ? Ово је обицна будалетина као и сви диктатори прије и послије њега. Зивјела слобода за све !

ОДГОВОРИТЕ