Ђоковић уз шале тренирао са будућом звијездом...!

Београд, терени на Дорћолу у СЦ “Новак”. У четвртак око поднева. Борис Бутулија, син легендарног рукометаша Игора, стрпљиво се загревао и чекао најбољег тенисера света, Новака Ђоковића да започну спаринг меч.

Тенис 30.09.2016 | 14:45
Ђоковић уз шале тренирао са будућом звијездом...!
Бутулија је један од најталентованијих тенисера Србије. Дечак за којег ће се тек чути. Са само 17 година, налази се на 1.531. месту АТП листе. Већ има два поена и полако се упознаје са професионалним тенисом. Борис је био привилегован јер је спаринговао са Новаком Ђоковићем.

"Није ми први пут да тренирам са њим. Већ смо два пута вежбали. Он је стварно сјајан", рекао је Бутулија за “Блиц”, и додаје: "Све што ми каже слушам и сваки савет упијам".

Каснио је мало Ђоковић јер се загревао у теретани, а онда је заједно са Гепхардом Фил-Гричом, кондиционим тренером и Миљаном Амановићем, физиотерапеутом стигао на терен.

"Борисе, припремао сам се за овај тренинг и обратио сам мало више пажње на твој форхенд јер је одличан. Одлучио сам мало да те копирам", рекао је Ђоковић млађем колеги и тако још једном показао колики је перфекциониста и професионалац.

Новак се увек труди да на сваком тренингу максимално опусти атмосферу, посебно када му је спаринг партнер млади играч пред којим је будућност.

"Је л’ знате да играте игру 'ес'" ?

"Знам", добио је потврдан одговор од Бутулије и једног јуниора који је завршио свој тренинг и терен уступио Новаку и Борису.

"Одлично, играмо до пет. Ко изгуби, знате шта је казна", насмејао се Србин јер је казна сервирање у задњицу пораженог. А та казна уме да буде баш болна.

А поражени је био онај на кога се никада не би кладило педесетак људи колико је посматрало тренинг. На основну линију, окренут леђима, стао је Новак.

"Ала си смршао, не видиш се", казали су углас дечаци који су се спремили да гађају Новака.

"То ми је предност. Нисам више тако уочљива мета", рекао је кроз осмех Ноле којег су прва два хица промашила, након чега је додао "слободно гађајте".

Трећи је завршио тамо где је требало. Бутулија се насмејао.

"Изгледа да морам још да смршам. Борисе, ово ти нећу заборавити", кроз смех је констатовао Ноле.

Потом је отпочео озбиљнији део тренинга. Ђоковић је тражио од Бутулије како да му враћа ударце. Борис је испрва играо у грчу.

"Не знам шта ми је" рекао је у једном тренутку наглас.

"Слободно убрзај", саветовао га је Новак.

"Опусти се, имаш одличан форхенд".

"Играм стално на шљаци. Ово ми је први пут после дужег времена на бетону да тренирам", покушао је да понуди “оправдање” 17-годишњи тенисер.

"Одличан си, само се опусти", узвраћао је Ноле.

Требало је одрадити још пола сата тренинга. Игра се распламсала. Бекхенди и форхенди су брисали линије. Новак је играо пуном паром. После ншто више од сат времена, вежбање је завршено. Ђоковић је одрадио успешан тренинг, а Бутулија стекао искуство које ће му бити од велике важности пред наставак каријере. Садашњи и будући шампион су се поздравили на мрежи. До неког новог виђења.

Новак губи 500 поена

Новак Ђоковић је отказао учешће у Пекингу, на турниру који почиње у понедељак. Он ће изгубити 500 поена зарађених прошле године, али Енди Мари још увек није потврдио учешће, тако да ће можда и он одустати, те неће смањити заостатак у односу на Новака на ранг исти и тако му угрозити прво место.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар