ПЛ БиХ - Славко Петровић се враћа у Бијељину: Бићу тужан ако ме дочекају звиждуци...

Тачно двије године Славко Петровић провео је на клупи Радника и тај период важи за најбољи у историји бијељинског премијерлигаша.

Фудбал 29.09.2016 | 21:45
ПЛ БиХ - Славко Петровић се враћа у Бијељину: Бићу тужан ако ме дочекају звиждуци...
Међутим, у тренерском послу постоје тренуци када дође вријеме за растанак и нови почетак, а баш то се десило стручњаку из Србије који је послије четири кола Премијер лиге добио позив Жељезничара и одлучио да га прихвати. У суботу ће са својим новим клубом гостовати баш у Бијељини и сигурно је да ће та утакмица бити све само не обична за Петровића, али и домаћина, као и публику на Градском стадиону.

"Драго ми је да се враћам у Бијељину овако брзо, упознао сам много добрих људи, бићу срећан да их видим. Сигурно ће бити необично, јер су Радник и Жељезничар моји клубови, бивши и садашњи. Али овај посао носи такве могућности и увек морате бити спремни на њих", рекао је Петровић.

Без обзира на то што је растанак услиједио ненадано и што су неки Петровићев потез схватили другачије, он вјерује да ће дочек бити пријатан.

"Био бих тужан да ме другачије дочекају, али на то не могу да утичем. Раднику сам дао двије године свог живота, спасили смо клуб од испадања из Премијер лиге, а затим имали сезону из снова. Освојили смо Куп БиХ и Куп РС, а Радник је постао препознатљив клуб. Постављени су здрави темељи и драго ми је што им добро иде под вођством мог насљедника Небојше Милошевића. Мислим да нисам заслужио звиждуке, али и ако их буде, носићу се с тим", рекао је Петровић.

Радник је у серији од десет мечева без пораза у свим такмичењима, док Жељезничар не зна за неуспјех од Петровићевог доласка, односно пет утакмица. Свјестан је тренер екипе са "Грбавице" да неће бити нимало лако наставити тај низ.

"Рекао сам момцима шта их очекује - једна од најспремнијих екипа у лиги и међу најбољим у дуел игри. Олакшавајућа околност је што познајем све играче и знам њихове могућности. Са већином сам провео диван период, али надам се да ће моја нова екипа сада показати више. Неће бити лако, јер је Радник компактна екипа, која тешко прима поготке, а временом је постала врло потентна у нападу", нагласио је тренер који је занат пекао у Њемачкој.

Баш као и када је долазио у Радник, ни на "Грбавици" није затекао много бољу ситуацију. Жељезничар је прије почетка сезоне имао високе амбиције, али је лоше почео сезону па је Петровићу додијељена улога спасиоца.

"Када сам дошао, били смо три бода изнад зоне испадања, а сада смо десет и то је добар показатељ. Сада морамо да покажемо да ли смо екипа за нешто више, а то ћемо сазнати у идућа два кола. Послије Радника играмо градски дерби против Сарајева и тада ћемо имати јаснију слику", закључио је Петровић.

ХОЏИЋ И ШЕЋЕРОВИЋ

У истој ситуацији као тренер Славко Петровић су и првотимци Жељезничара Душан Хоџић и Аднан Шећеровић. Њих двојица су били међу кључним играчима у најбољој сезони Радника, али су одлучили да срећу потраже у Жељезничару.

Извор: спорт-рс

Коментари / 0

Оставите коментар