Без напретка у преговорима

После трећег дана овонедељних разговора делегација Београда и Приштине о телекомуникацијама нема видљивих резултата, нити изјава званичника.

Србија 29.09.2016 | 09:01
Без напретка у преговорима
Како је Тањугу речено у Канцеларији за КиМ, три дана се разговарало о начинима трансфера имовине Телекома Србија на његову ћерку-фирму која би требало да буде успостављена на КиМ, у складу са споразумом о телекомуникацијама.

Наводи се да за сада нема договора, али да је одређени напредак у погледу процедура постигнут.

Разговори су се водили и о броју локација за базне станице јужно од реке Ибар и фреквенцијама, што су веома важна питања која се директно односе на покривеност српских средина сигналом српске компаније.

У Канцеларији за КиМ кажу да београдски преговарачки тим није прихватио да српске средине на КиМ буду ограницене на 2Г технологију без интернета и само на гласовне позиве, што је приштинска страна хтела да наметне и на тај начин дискриминише кориснике српске компаније у покрајини.

Додаје се да Република Србија остаје посвећена поштовању договореног у мери у којој је друга страна спремна да испуни преузете обавезе, односно Република Србија је спремна да уступи Приштини на коришћење један позивни број за географску област уколико покрајинске институције доследно спроведу све оно на шта су се споразумом о телекомуникацијама обавезале.

Ту се, пре свега, мисли на трансфер имовине Телекома Србија у покрајини на ћерку-компанију у приштинском систему и обезбеђивање услова за њено несметано функционисање на целој територији покрајине, додају из Канцеларије за КиМ.

Разговори у оквиру техничког дијалога Београда и Приштине настављају се сутра.

У бриселским круговима се спекулуше да би разговори могли да се продуже и на петак.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар