Колегијум о Закону о празницима и апелацији

Четрнаеста редовна сједница Народне скупштине Републике Српске биће одржана 11. октобра у 10 часова са 40 тачака дневног реда, а свечана сједница поводом 25 година Народне скупштине Републике Српске 24. октобра у 12 часова. 

Република Српска 28.09.2016 | 20:55
Колегијум о Закону о празницима и апелацији
Измјене и допуне Закона о празницима нису уврштене, јер Влада тек треба да припреми Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о празницима Републике Српске, односно да пронађе најбоље рјешење које треба да обезбједи провођење одлуке Уставног суда БиХ.

Имајући у виду комплексност проблематике, а у очекивању извјештаја Републичке комисије за провођење референдума, Влада ће припремити Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о празницима Републике Српске по хитном поступку и затражити допуну дневног реда 14. сједнице или затражити одржавање посебне сједнице, каже Недељко Чубриловић.

Коментаришући најаву упућивања апелације Уставном суду БиХ због обиљежавања 1. марта као "дана независности БиХ", коју је покренуо Милорад Додик, Чубриловић је рекао да је на сједници колегијума дата могућност свим парламентарним странкама да се прикључе овој иницијативи СНСД-а.

То је исто као да смо ми у недјељу грађанима Републике Српске поставили питање да ли су за спровођење одлуке Уставног суда БиХ и какав би онда резултат био, рекао је предсједник Напредне Српске Адам Шукало.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар