Јокић одушевио Амере одговором на питање - како је од буцмастог плеја постао центар?!

Према званичној статистици, која се води од 1964. године, Никола Јокић је први НБА центар у последње четири деценије чији је "просек асистенција" 18 одсто. Ми, много чешће од бројки, волимо пуку лепоту кошарке, па и не знамо за све те статистичке цаке на које, неко тамо, обраћа пажњу. Овај "просек асистенција" је заправо податак - колико неко оствари асистенција у односу на све асистенције које се у његовом тиму десе док је баш он на паркету. Звучи компликовано? Јокић је много једноставнији.

Кошарка 28.09.2016 | 22:45
Јокић одушевио Амере одговором на питање - како је од буцмастог плеја постао центар?!
Толико једноставан, да је у више наврата насмејао америчке новинаре који су га окружили у "Дану медија". Тада се, тачно један месец пред почетак нове НБА сезоне, представници медија друже са играчима и тренерима.

Јокић је бриљирао у својој дебитантској сезони. Нећемо сад о бројкама, оне су му и донеле статус најомиљенијег младог играча Денвер Нагетса, а његове игре донеле су му сврставање у идеалну петорку НБА почетника. Па опет, иако многи пред почетак сезоне најављују да ће променити овај или онај детаљ у својој игри, млади Сомборац има другачији став:

"Ја ћу и даље бити исти. Наравно, када то кажем, мислим о пружању 100% онога што знам и умем. Сад ће ми бити и лакше, јер више нећу бити онолико узбуђен због свега. Уз то, сада далеко боље знам ове момке, као и хале у којима се игра", каже наш репрезентативац.

На питање једног америчког новинара да ли је стварно у младости био плејмејкер, и то "ниски, буцмасти", рекао је "да, био сам, али на 15 минута, када сам био 15-годишњак и када се наш плеј уморио". Имајући у виду да је постао сјајан центар, одмах је уследило ново питање: "Са 15 година си био низак, шта ти се десило у међувремену?!".

"Немам представу, порастао сам одједном!", одговорио је Јокић, правећи се и сам потпуно шокиран, што је изазвало смех представника медија.

Никола је одушевљено причао и о београдском дочеку после наступа на Играма у Рију.

"Дошло је 100.000 људи само да би нас видело! Лудило. Мада, нисмо само ми били тамо, већ сви освајачи медаља, ватерполисти, кошаркашице, одбојкашице, рвање... Осећај је неописив", поручио је Јокић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар