Горан пише историју: Истрчао 25 од 55 маратона!

Храбри Крагујевчанин на пола је задатка који нико никад није урадио.

Остали спортови 28.09.2016 | 14:45
Горан пише историју: Истрчао 25 од 55 маратона!
Историја се и даље пише!

Параолимпијац Горан Николић из Крагујевца стигао је у уторак у Јагодину чиме је истрчао 25. маратон од 55 које треба да истрчи за 55 дана како би поставио нови Гинисов рекорд.

Николић је рекао да његово трчање има хуманитарни карактер јер жели да прикупи средства за набавку спортске опреме и реквизита за особе са инвалидитетом који су корисници Регионалног центра за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом "Искра" у Крагујевцу.

"Ја сам рекреативац пуних 25 година, имам иза себе истрчаних 29 маратона пре овог подухвата. Сваког дана трчим по 42 км и 196 метара за четири и по до пет сати. После једног истрчаног маратона потребно је 12 дана одмора, а ја имам мање од 19 сати, али захваљући вољи и мотивима могу да се опоравим", казао је Николић.

Горан Николић је ка свом циљу кренуо 3. септембра из Крагујевца. Планира да у "Маратону за Гиниса" претрчи 55 градова у три државе: Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини. Завршница маратона заказана је у Будви 27. октобра.

Горан Николић је слабовид и види само пет одсто на једно око. Ово је први пут да спортиста са инвалидитетом покушава да обори рекорд једног спортисте без хендикепа. Садашњи Гинисов рекорд је 52 маратона за 52 дана.

Николића су на путу кроз Јагодину пратили спортисти Атлетског клуба Вожд и Ротари клуба и тако му пружили подршку, а у центру Јагодине дочекали су га представници Јагодинског спортског савеза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар