Годинама му пријете, али сам ће то ријешити

Некадашњи комадант Јединице за специјалне операције Милорад Улемек Легија рекао је данас у Специјалном суду у Београду да се посљедњих 15 година пријети њему и његовој продици, па и поводом овог суђења, али није хтио да детаљно говори о тим пријетњама наводећи да ће се сам са њима изборити.

Србија 26.09.2016 | 17:00
Годинама му пријете, али сам ће то ријешити
Легија је истакао и да нема непосредна сазнања о убиству новинара Славка Ћурувије, те да располаже само информацијама које је добио од тадашњег начелника ДБ-а, првооптуженог у поступку за убиство Ћурувије – Радомира Марковића.

Свједочећи на суђењу некадашњим припадницима ДБ-а, оптуженим за убиство Ћурувије 1999. године, Улемек је испричао да га је Марковић позвао 2000. године због хапшења једног лица.

"Ја сам га питао ко ће да буде навигатор испред ДБ-а, а он ми је рекао 'ови Радоњини што су убили Ћурувију'. Видио сам господина Ромића и господина Курака испред његове канцеларије и са њима сам се онда договарао о тој акцији хапшења", испричао је Улемек.

Позивајући се на право да не одговара на питања у којима ће се изложити кривичној одговорности, Улемек није желио да се изјашњава поводом свог ранијег исказа који је дао тужилаштву за организовани криминал 2014. године у којем је тврдио да га је наводно Радомир Марковић крајем марта 1999. године позвао да дође у Београд да би се ликвидрало једно лице.

Уз исто образложење Улемек није хтио да одговори ни на питања тужиоца о разговорима са некадашњим вођом земунског клана Душаном Сапсојевићем о томе да је тај клан наводно планирао ликвидацију Ромића и Курака.

Улемек се сматра кључним свједоком у процесу за убиство Ћурувије, јер је у јануару 2014. године, након његовог исказа Тужилаштву за организовани криминал, покренута званична истрага против оптужених.

Према тадашњем саопштењу тужилаштва, Улемек је својим исказом битно допринио помаку у истрази случаја Ћурувија, а за своје свједочење није тражио никакве противуслуге или бенефиције.

Тужилац, адвокати, оптужени и чланови судског вијећа имаће право да му постављају питања.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар