Цвајта: Хановеров шампионски скок и магични Гвидо Бургшталер!

Нирнберг после седам кола уписао прву победу у Цвајти на гостовању у Билефелду - 3:1.

Фудбал 26.09.2016 | 13:30
Цвајта: Хановеров шампионски скок и магични Гвидо Бургшталер!
Коначно! После седам кола дочекасмо да и Нирнберг скине мрак у Цвајти, где је овог поподнева стигао до прве победе на гостовању у Билфелду против Арминије од 3:1. Ето, прошле сезоне су играли у баражу за Биундеслигу, а ове се боре за опстанак, мада имају времена да се исправе у наставку сезоне.

Херој данашњег тријумфа посрнулог некадашњег деветоструког шампиона Немачке био је сјајни аустријски нападач Гвидо Бургшталер који је са два гола донео тотални преокрет и победу Дер Клубу. Сјајан меч је виђен у Билефелду, Арминија је прва повела поготкомШупана у финишу првог дела и то само неколико минута након што је Бургшталер промашио ударац са беле тачке. Ипак, сјајни нападач се исправио у 52. минуту, а чим је домаћин остао без Шупана који је без везе зарадио други жути картон, кренула је офанзива гостију.

После сертије измена и уласка офанзивних фудбалера, тандем Матавж - Бургшталер задао је завршни ударац Арминији. Прво је Аустријанац у 81. минуту на пас Словенца довео Нирнберг до вођства, а у 87. и некадашњи фудбалер ПСВ Ајндховена ставио је тачку на сјајну партију у другом полувремену и премијерни тријумф великана немачког фудбала, после серије од чак четири узастопна пораза.

Сјајан посао одрадио је и Хановер, који је глатко славио на Алијанц Арени против просечног Минхена са 2:0. У тиму домаћина није наступио десни бек Филип Стојковић, којег није било ни на клупи, а после изједначеног првог полувремена гости су у наставку преломили овај меч.

Прво је Турчин Караман у 67. минуту после корнера са леве стране и гужве пред голом довео екипу тренера Штендела у вођство, а тачку на овај меч ставио је искусни резервиста Мартин Харник после контре у финишу. Била је ово друга везана победа за Хановер којом су избили на другу позицију тик иза лидера Хејденхајма. 

Динамо је у Дрездену успео да прекине низ од два узастопна пораза, али је Вирцбургер и на овом гостовању показао да је једно од највећих изненађења у Цвајти и један од најнезгоднијих ривала. Легенда Хамбургера Бернд Холербах има на располагању занимљив тим који је два пута стигао вођство домаћина и радовао се боду - 2:2.

ЦВАЈТА - 7. КОЛО

Петак: 
Бохум - Штутгарт 1:1 (0:1)
/Вурц 79 - Гентнер 57/

Гројтер Фирт - Сандхаузен 1:1 (0:0)
/Фрајс 71 - Вутен 90+2/

Брауншвајг - Дизелдорф 2:1 (2:0)
/Кумбела 29, Рајхел 33 - Кисеветер 78/

Субота:
Карлсруе - Ауе3:0 (2:0)
/Фине 2, Берман 20, Штраус 56/

Хајденхајм - Кајзерслаутерн 2:0 (0:0)
/Хофер 76, Стопелкамп 87/

Недеља:
Билефелд - Нирнберг 1:3 (1:0)
/Шупан 42 - Бургшталер 52, 81, Матавж 86/

Минхен 1860 - Хановер 0:2 (0:0)
/Караман 67, Харник 87/

Динамо - Вирцбургер 2:2 (1:0)
/Хартман 2, Гогија 58 - Милер 50, Шрок 72/

Понедељак:
20.15: Унион Берлин - Санкт Паули

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар