Асфалтиране улице у избјегличком насељу

У Мјесној заједници „Вук Караџић" отворене су три новоасфалтиране дионице пута, укупне дужине 780 метара.

Република Српска 25.09.2016 | 18:55
Асфалтиране улице у избјегличком насељу
Ова инвестиција коштала је око 80.000 конвертибилних марака, а средства су обезбијеђена захваљујући сарадњи Градске управе и Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине са мјештанима.

"Веома ми је драго што смо данас заједно са мјештанима ове Мјесне заједнице отворили три новоасфалтиране дионице пута. С обзиром на то да је ово избјегличко насеље, а мјештани нису били у могућности да издвоје средства за суфинансирање асфалтирања по приципу Градска управа 70 одсто, а грађани 30 одсто, Министарство за људска права и избјеглице БиХ је обезбиједило 30 одсто средстава, а остатак је финансирала Градска управа", навео је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.



Предсједник Мјесне заједнице „Вук Караџић" Мирослав Бајић истакао је да је асфалтирање у овом насељу резултат изванредне сарадње мјештана, Градске управе и Министарства за људска права и избјеглице БиХ.

"Мјештани су презадовољни, насеље је добило потпуно нови изглед, а наше свакодневне активности на овај начин биће унапријеђене и олакшане", навео је Бајић.

Замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић истакао је да Министарство наставља сарадњу са локалним заједницама, да би се побољшао њихов развој, те позвао све заинтересоване грађане из избјегличких насеља да предају захтјеве за помоћ у побољшању инфраструктуре.

БН телевизија