Ми смо Додикови корисни идиоти!

Неколико стотина хиљада Срба демонстративно излази на референдум и заокружује императивно „ДА“, а на повратку кући питаће се: до кад ћемо бити Додикови корисни идиоти?

Република Српска 25.09.2016 | 11:03
Ми смо Додикови корисни идиоти!
Изаћи ћемо на референдум, испољити „српску вољу“, те васколиком свијету представити се као Додикови корисни идиоти! За провјеравање утемељености овакве перцепције довољно је размотрити референдумско питање: "Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?".

На овако небулозно питање нас неколико стотина хиљада требало би да заокружи предњепонуђено „ДА“. Могли су нас упитати, нпр: „Да ли подржавате да сунце и даље излази на истоку?“.

При том, можемо се запитати: зашто смо готово четири године крваво ратовали, зашто смо уопште стрварали Републику Српску? Двије и по деценије наших живота посветили смо одбрани и очувању Српске, отрпили муке и одрицања незапамћена у новијој историји, а због чега? Да би данас морали демонстрирати како подржавамо да „сунце и даље излази на истоку“!?

Значи, у рату смо као народ недвосмислено демонстрирали шта подржавамо, а шта одбијамо, у дводеценијском „миру“ ни за педаљ нисмо одступили од полазишних принципа, тако да је готово бесмислено кроз некакво „ДА“ доказивати сопствени идентитет.

Република Српска је неизоставно обиљежје наших живота, нешег идентитета и наше самоспознаје. И то ће бити тако док год постоји опасност од биолошког истребљења – какву смо спознали и насљеђем (преко предака) и непосредним искуствима.

По нашем ширем поимању референдумско питање у својој есенцији гласи: „Да ли подржавате сопствени биолошки опстанак на простору Републике Српске?“, а одговор на такво питање подразумијева се.

Но, морам „подсјетити“ да је Република Српска државотворан и правно-политички субјект, те да као такав функционише преко институција. Доиста, чему служе наше институције и изабрани представници уколико нас бар пола милиона мора непосредно доказивати да „сунце излази на истоку“? Зашто смо појединце бирали, зашто их плаћамо...???

При том морамо се запитати: коме доказујемо да „подржавамо“ 9. јануар као национални празник? Унутар несрпске западнобалканске популације нема дилеме – свима је одлично знано шта нама значи овај празник. Чак на глобалном плану, бар у домену релевантних политичких субјеката, општепознато је како ће резултирати овај референдум. Допало се то нама или не, други на наш рачун збијају шале – јер само Срби доказују да „сунце излази на истоку“.



Да ствари конкретизујемо: наш излазак на референдум комотно можемо протумачити и као демонстрацију моћи једног појединца – Милорада Додика! Није овде питање шта ми подржавамо или не, нити шта нама значи 9. јануар, па ни то како доживљавамо одлуке Уставног (квази)суда БиХ.

У питању су општепознате ствари и на исте је бесмислено одговарати. Питање (свих питања!) јесте: колику моћ има Додик? Све што нашем врлом предсједнику треба јесте да Изетбеговићу, Инцку, Вучићу... и Илији Граховцу (Змај од Шипова) демонстрира сопствену моћ. И како то Додик чини?

Просто, доказаће да је преко пола милиона Срба спремно извршавати његове политичке одлуке, а то је и номинално и процентуално за овдашње прилике репрезентативан показатељ политичке моћи.

Већ из самог питања видимо да референдум есенцијално нема никакве везе са одлуком уставног квазисуда. Није народу и грађанима постављено питање „да ли подржавате одлуку Уставног суда“, него нам је подметнута „дилема“ о каквој је илузорно и расправљати.

Уз то, морамо сами себи признати истину, Додик на другој страни лично или преко послушника презентује како ће одлука суда бити ипак бити испоштована. Већ данас знамо да ће и имплементација судске одлуке садржавати Додиково већ препознатљиво политиканство и политичко самољубље, баш као и референдумско „пребројавање корисних идиота“, но. кључно питање јесте – шта нам је чинити?



Ситуација је таква (циљно произведена) да натполовично морамо заокружити „ДА“, јер ће другачији исход Бакир Изетбеговић искористити за остваривање очевог аманета о уништавању Српске.

Истовремено, морамо у обиму од неколико стотина хиљада особа изаћи на референдум, јер у супротном шаљемо поруку да је наш одбрамбени потенцијал опао или девастиран, како је наш патриотизам спласнуо...

Можемо овако у недоглед набрајати разлоге нашег референдумског „морања“, али је поента ваљда јасна. Милорад Додик нас је довео у ситуацију да смо принуђени, баш као корисни идиоти, демонстрирати један подразумијевани банализам.

Да наша мука буде већа, приликом гласања, хтјели или не, присјетићемо се ранијих одлука Уставног суда БиХ и како је њихова имплементација девастирала државност Републике Српске и све оно за шта смо крваво ратовали.

Сјетићемо се како смо „изгубили“ заставу, грб, химну, конститутивност, језик и ино, уз свијест да је назив Република Српска сљедећи (и посљедњи!) симбол нашег идентитета који ће бити нападнут. Но, најгоре од свега јесте самопромишљање о томе како Додику наше „ДА“ не значи много, односно да ће он своје одлуке о обиму и начину имплементације пресуде заснивати примарно на личним интересима.

На крају, морамо схватити да је Додик спорну ситуацију око одлуке Бакировог квазисуда могао расплести и на другачији начин, на небројено другачијих начина. Примјера ради на начин како то годинама чини његов политички савезник Драган Човић, суверени лидер босанско-херцеговачких Хрвата. Без икакве помпе и политиканства Човић редовно игнорише пресуде уставног и других судова државе и Федерације.

Имплементира само оно шта је у корист Хрвата, а све остало игнорише. Уз то у кантонима са хрватском већином куна је основно платежно средство, на сваком „ћошету“ истакнути су симболи државе Хрватске и ино. Како сам то много пута истицао: инструментариј принуде државе БиХ није довољно моћан да наметне/проведе пресуде судова и то овде сви знају и обилато користе.

Дакле, могао је Додик ову пресуду једноставно игнорисати, могао је правним заврзламама до бесконачности одлагати њену примјену, могао је преко политичких тијела (парламента, владе), над којима има дефакто моћ, донијети одлуке супротстављања и слично. Могао је штошта, а тек ћемо видјети како ће материјализовати ову пресуду.

Референдум је тек израз воље грађана, а институције су те које доносе одлуке – то је политички аксиом! По томе што је парламент наложио влади да припреми закон о измјенама и допунама закона о празницима у домену одлуке уставног суда већ можемо наслутити стварну реакцију институција.

Иначе, силне медијске шпекулације о томе како ће Додик, Чубриловић, Цвијановићева и други кривично одговарати због „референдума“ су чисте небулозе. Нису они организовали испитивање воље грађана око одлуке суда, него о перцепцији овог празника, а то није забрањено (посебно није кривично дјело).

Са друге стране, мијењањем закона о празницима на основу одлуке суда Додик и братија недвосмислено избјегавају могућност кривичног прогона. Дакле, драги моји Корисни Идиоти, какав сам и сам, ово вам је сушта истина око ситуације каквој смо невољно изложени.

Овај референдум није ништа друго до демонстрација Додикове политичке моћи и утицаја, односно средство његовог „угуравања“ у институције власти на државном нивоу. Управо како сам то недавно најавио...

Дакле, кад се након гласања вратимо кућама и запитамо се гдје смо били и шта смо радили, предлажем да то учинимо уз стари хит Боре Чорбе „... опет ме је женско направило волом, играо сам само епизоду...“.

Можда из овог стиха извучемо какву поуку. Мени се чини да нас је Додик опет „направио волом“ и да само играмо „епизоду“ у његовој демонстрацији моћи. Ми смо Додикови корисни идиоти!

Извор: БориславРадовановићБлог

Коментари / 79

Оставите коментар
Name

мозда

25.09.2016 09:14

Ако нас је направио воловима урадио је то 7 дана прије избора постоји нацин да му се то обије о главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

25.09.2016 10:12

Чисто сумњам друже, опозиција је градила кампању на причи о Додиковом криминалу, програм за привредни опоравак нису понудили, остаје нам и даље котрљање у неолибералном концепту вођења економске политике, што директно утиче на привреду. На крају су и сами насјели на његову руду... Ми смо требали организовати референдум давно, још када је отимано Брчко, укинута ВРС, химна, грб... Ево , неки ће рећи, на свијетској геополитичкој сцени, постојала је тиранија Нато пакта, која нама није наклоњена, уреду... Русија је прошле године спријечила британску резолуцију, која да је прошла ко зна шта би са нама било...Рећи ће стекли су се услови за референдум, уреду,да, али га је требало организовати у децембру ово године, после избора, овако је дошао као предизборна кампања владајуће коалиције..

Name

Корпусе

25.09.2016 11:20

Мојне тисра

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

25.09.2016 11:30

Морам, да ти сујету нахраним

Name

Деки

25.09.2016 12:47

Неце бити задовољни Додик и Изетбеговиц.Нема инцидената скоро ниста.Њима би ваљало да се народ мало поклепа.Овако ако све продје мирно пропаде им план.

Name

ЈОС ЈЕДНА ИЗРЕЗИРАНА ПРЕВАРА СРБА

25.09.2016 15:01

Да ли подрзавате да се 9 јануар слави као дан РС? Нигдје у питању нема ријеци "Крсне Славе Републике Српске" сто у преводу знаци да смо ми сами данас укинули крсну славу и ломљење славског колаца и изгласали оно сто је тразио уставни суд БиХ,секуларно обиљезавање Дана Републике...Ал' нас је Додик навукао,свака нам цаст!

Name

Обицна раја

25.09.2016 09:18

Док Додик и Изетбеговиц и њихов пајдас Цовиц сретно трљају руке нек се народ ваља у зивотним проблемима како да презиви од данас до сутра

ОДГОВОРИТЕ
Name

ззззз

25.09.2016 11:26

Одлицан одговор

Name

М

25.09.2016 09:22

Све потписујем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоја бл

25.09.2016 09:25

2.10 Следи казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

25.09.2016 10:07

ТАКО ЈЕ КАЗНА ЈЕ ВИШЕ НЕГО ЗАСЛУЖЕНА, ЕВО И ТАЈ ДАН СЕ ПРИМАКАО, ЈЕДВА ЧЕКАМ ДА ИЗАЂЕМ.

Name

Ми сами

25.09.2016 09:27

Потписујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

25.09.2016 10:30

И јеси идиот.

Name

До

25.09.2016 09:35

Ја нецу излазити. Док год политицари не буду слузили стварним интересима народа, ја нецу да будем вољно у било цијем тору. Само залим сто нисам спаковала породицу и отисла негдје гдје цу моци постено да радим и зарадим, одгајам дјецу, сетам, пецам рибу и да ме заболи како ми се зове предсједник. Ал нек је он највеци Србин који нас гладне стити и води...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2016 10:05

Жена а 'ватала би рибу???

Name

Ре

25.09.2016 10:34

Паметно говорис

Name

Не ми

25.09.2016 09:44

Него ти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одмарам кући

25.09.2016 09:49

Одлучили смо НЕ изаћи, јер нас анкете не интересују и нису обавезне и надасве не желимо бити Додиков инструмент манипулације, ма шта да се догоди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

25.09.2016 09:51

Видјецемо како це се Додик понасати ..па ако не буде радио како треба гласацемо за бољег изводјаца радова.за сада сам задовољан како ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

25.09.2016 11:28

Чиме си задовољан

Name

СРПСКА

25.09.2016 09:52

Тако некако испадне. Зато имам све мање комшија, одлазе у Аустрију, поготово Њемачку и Шведску, и неке друге земље. Дјеца се скоро и не ћују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

к

25.09.2016 10:42

А што не иду у Русију ?

Name

ре к

26.09.2016 16:14

Кад у Русији не прицају српски ко у њемацкој, сведској, свајцарској

Name

Зоол

25.09.2016 09:56

Не мешајте бабе и забе.Ја сам изашао и гласао али не због Додика ули неког другог већ због понизавања које нар ради ткз уставни суд.Референдум је последњи вапај Републике Српске да се дозовемо памети јер је следеће да је висе нећемо смјети ни звати тако јер и то некога вредја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рене. Зооле

25.09.2016 11:03

Казес ткз Уставни Суд. Какав је дат је они морају спровести одлуку УС а твој глас и овако и онако је анкетни тј.невазеци.

Name

Миле

25.09.2016 13:50

Боље ти је цијепај дрва кући, ето зиме.

Name

Поп

25.09.2016 10:00

На реф сам изасао али цу изаци и на изборе и гласати како ја хоцу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕХ ДА СУ БАБИ ...... БИЛА БИ ТРАМВАЈ

25.09.2016 10:01

ЕХ МОЈ ФИЛИЗОФЕ ПЛИТКИ ДА ЈЕ ТО ТАКО КАКО ПИШЕШ ТИ БИ БИО МЈЕСТО РУДОЊЕ НАЖАЛИСТ СИМПЛИФИКАЦИЈА И ИМПРОВИЗАЦИЈА СУ НАС ДОВЕЛЕ ДО ОВДЈЕ , НЕ САМО НАС ВЕЋ МИЛИОНЕ ЉУДИ ШИРОМ СВИЈЕТА ДА СЕ ГОСТЕ ПО КОНТЕЈНЕРИМА И СИКЋУ НА БОГАТУ ЕЛИТУ. СТОГА ВЕЖИ ОПАНКЕ И ВИСОКИ СТАРТ У ЊЕМАЧКУ ПРЕ НЕГО НАГРНУ МИЛИОНИ МУСЛИМАНА ИЗ СРЕДОЗЕМЉА ЈЕР АКО ЗАКАСНИШ ОСТАЈЕШ ОВДЈЕ УЗ ПАРОЛУ КО СЕ НИЈЕ СКРИО МАГАРАЦ БИО. АХ ДА ЈЕСИ ЛИ ГЛАСАО ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

25.09.2016 10:02

Мислим да це нам се вратити као бумеранг,крварио сам за РС,цетири године и ниста нисам добио ,пардон висе гелера,висе глади ,висе неимастине,...бојим се ако нам заврну и оптузе за ову авантуру бице јос горе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

25.09.2016 10:08

Додик краљ...гласамо за њега!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

меха

25.09.2016 10:49

Поји Миле ВОЛОВЕ на реци

Name

мами

25.09.2016 10:15

У недостатку дрзавницке мудрости геније је потего референДУМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

25.09.2016 10:42

ЧОБАНЕЕЕЕЕЕ;овце твојеее не могу без тебеееее .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојко Габоли

25.09.2016 10:51

Сретно у бољу прошлост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

25.09.2016 10:52

Овај РЕФЕРЕНДУМ (за ниста) це уци у историју као показ како се манипулисе масом. Оваквим треба један додик :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА ЛИ СЕ НЕКО СЈЕЦА .....

25.09.2016 10:53

ЦРВЕНОГ ПЛАКАТА (СНСД-ОВСКЕ МЛАДЕЗИ), КОЈИ ЈЕ ГЛАСИО "СТОП РЕГРУТАЦИЈИ" И ПОДРСКА УКИДАЊУ ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ??? НА ПЛАКАТУ СУ БИЛА ДВА КАЦКЕТА (ЈЕДАН МАСКИРНИ, А ДРУГИ ЦРВЕНИ - НАРАВНО СНСД-ОВСКИ).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Девијант

25.09.2016 10:53

Нови дан прославе РС биће дан када СНСД оде са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојко

25.09.2016 11:40

право

Name

да АЛИ

25.09.2016 13:10

Овим темпом неце доцекати јос многе генерације

Name

Студент

25.09.2016 11:08

И чекао сам када ће неко изаћи са овим закључцима. Нема ту шта да се дода, осим можда иницијативе за птомјену референдумског питања "Да ли имате жељу да заложите унутрашње органе (бубрег, јетру...) зарад крпљења рупа у републичком буџету?" Пошто је народ давно заложио мозак овакав референдум не би био извјестан! Поздрав од будуће дијаспоре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2016 11:14

Млад си и паметан. Боље је свугдје него овдје. Ово је дрзава за униставање талената. Веруј ми. Све сам сколе заврсио. И немам ти ниста добро реци. Поздрав

Name

Излазак

25.09.2016 11:15

Мислим да обавезно треба изаци на референдум и заокрузити ДА, јер не гласа се због Додика, није он Република Српска. Ово са 9.Јануаром је само поцетак, ако се Српски народ не опамети за 20 година це бити казњиво и реци да си СРБИН. Само ме занима који це Додик појединцима онда бити крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2016 11:35

Мислим не изаци нико ти небрани али ста сутра исто све а ја ако волим9 јануар ја цу га славити а ако и неволим мој проблем Зивела РС и Босна са3 народа

Name

Ре

25.09.2016 11:47

09. Јануар ће бити Дан Републике Српске и ту ништа није спорно ни Уставном Суду БиХ (као што је био и до сада), али неће се више звати "Крсна Слава РСа" и бит ће без вјерских обиљежја. Референдумско питање НИЈЕ: "Желите ли да 09. Јануар остане Крсна Слава РСа" већ Дан РСа што Уставни суд заправо и тражи као измјену. Додик је све превео жедне преко воде, а СзП послао у историју са овим.

Name

Хм

25.09.2016 11:47

Глупане, гласа се управо због Додика. И Бакира. И Човића. И њиховог останка на слобо...пардон, власти.

Name

ре

25.09.2016 13:47

Па ти изађи, ко ти брани, немој другима солити памет, свако има главу да зна шта ће урадити.

Name

лазес

25.09.2016 11:44

"У кантонима са хрватском већином куна је основно платежно средство..." ово си слагао ко пас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

стабилност

25.09.2016 11:50

Као србина сматрам да треба обавезно изаци на рефрендум, јер је ово питање угњетавања права једног народа, зашто ћутати да вам неко укида , грб , химну, сада датум настнака Републике, ње ли то превише, сматрам да је рефрендум оправдан и неопходан. Нека други размишљају зашто улазе у јако осјетљиве теме и траже укидање једног по једног , а заговарају о фол сузивот, мир и толернацију а паралелно кроз институцију која је политичка пре свега уставни суд укидају и споравају права једног од констутуивних народа....А сто се тиче ко ће побједити на парламентарним изборима другог октоба то треба оставити грађанима и трећег окотбра ће се знати јел је и то воља народа коју у сваком случају мора поштовати, али овде на реферндуму се ради овиталним националним интересима једног народа, који се бори за опстанак.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Косјерић

25.09.2016 13:45

И ти си под хипнозом...

Name

ре ненад

26.09.2016 16:13

И то дугогодисњом хипнозом... Неце га пробудити на други референдум

Name

аџенда

25.09.2016 11:56

Велика већина људи који живе на овом простору су збиља ретардирани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немогуце

25.09.2016 12:01

Па ста вам је људи цовјек вам покра и опљацка и земљу испод ноката, а ви јос увијек насиједате на његове јефтине сверцерске трикове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕХ

25.09.2016 13:44

Чуј насиједамо...

Name

коридор

25.09.2016 12:13

Ја не излазим и не насједам ја сам са многима другима дјелом одрадио да срби имају 9 јануар не мозе нас ваљда дезертер питати за неко мисљење а посебно када се ради о РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерација 73

25.09.2016 12:40

Слажем се 100%

Name

Муња

25.09.2016 12:16

Овце које Додик шиша и плете себи чарапе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слажем се

25.09.2016 12:33

Управо се тако и осјећам. Свежу ти руке па се брани. Али свом дјетету ипак настојим да усадим оне Борине некад забрањене стихове: "За идеале гину будале".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

25.09.2016 12:40

Дувај га Бориславе док не пукне. Мислим на балон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еј, Боки Боки

25.09.2016 13:06

Не знам цији си али идиот сигурно јеси

Name

Миле

25.09.2016 12:50

Ма колко год покусавате да омаловазите нас референдум само губите енергију. Сви српски лидери су вец гласали тако да нема ни ријеци о Додиковом референдуму. То је нас српски израз насе слободе. Зивила нам слободна Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Миле

25.09.2016 13:25

Да, да, само што је референдум везан за изборе , интересантно. Само недељу дана разлике. Пашћеш Миле ко гњила крушка.

Name

Сина

25.09.2016 12:54

Зар неко мисли да се Бакир одрекао бабиних циљева...е моји Срби, кога год имамо на власт борба за опстанак не престаје. Јеб... вас политика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вера Фуртула

25.09.2016 13:45

ЈЗар сте толико залуђени да не препознате игру Дода и Бакета.

Name

Кинта

25.09.2016 13:22

Ја нисам отишао на референдум јер немам новаца за гориво, није ми Влада РС уплатила новац за превоз па трошимо новац од хране, тако да штедимо максимално. Мој празник је 9.јануар и без референдума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Кинта

25.09.2016 13:29

2.000,000 КМ потрошено за референдум тј анкету, а гладних колико хоћеш.

Name

Газда

25.09.2016 16:14

Ради битанго па цес имати

Name

Пази како се обрацас људима

25.09.2016 17:16

Газда, кога ти називаш битанго!? Повуци ријеч!

Name

Сергеј

26.09.2016 18:25

Газда је малко неписмен, а неком попује како треба радити. Е мој газда.

Name

Надмени Баја

25.09.2016 13:40

Све ово око референдума могло се мног мудрије и паметније извести и не темпирано уз изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно

25.09.2016 13:45

Додик је Велики Неписмени Циган

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицко

25.09.2016 13:48

Несто контам дали је Додиков син данас имао времена да изврси своју граданску дузност он је имао минимум 3 милиона разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметни људи рекосе...

25.09.2016 14:43

Ниси онакав каквим сам себе сматрас,него си онакав како те огромна вецина других људи види! Мада ја мислим да милијарде људи на свијету имају погресну слику о србима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Борислав

25.09.2016 14:50

дзаба цовјеце објасњавас.....срби су глуп И заостао народ...видјецемо за пар мјесеци хоцел бити пензије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

25.09.2016 15:47

Испуцасмо референдум за ниста,сви нас осудисе и опет цемо ускладити са одлуком уставног суда али битно је добити изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

манијемогуће

26.09.2016 11:02

Са овим се не добијају избори,од укупног броја анкетираних бар пола су му опозиција,тако дакле па ти види...

Name

xx

25.09.2016 17:44

Која глупост. Да ли подрзавамо биолошки опстанак на простору Р.С. Да подрзавам као Србин опстанак и у БиХ, наде је ван граница Р.С и Дејтон подразумева једнака права. То сто се не поштују је ствар не одговорности и кривица владајуцих структура. Мислим, да би предједник требао мало да погледа около себе јер нема јасну слику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио

25.09.2016 19:07

Ма нек гласа свако како мисли да му је нај боље баш неког интересује за кога ће ко гласати ал жалосно је што се ово све дешаје мало се заборави мржња па опет неко чачка ајд да је неко писмен већ преседник који је шверцо за врјеме рата цигарама тад га срби и народ није интересово а камо ли сада ја мислим да нас хрвате могу само изнервирати да распродамо имање и куће муслиманима и одселимо у хрватску а онда нек Додик рјесаје са њима како зна и умије

ОДГОВОРИТЕ
Name

манијемогуће

26.09.2016 11:29

У дводеценијском миру ни за педаљ нисмо одступили од полазишних принципа!!!!!Поштованом писцу ових редова питање,ко је онда и како формирао Суд,Тужилаштво,Управу за индиректно опорезивање,Оружане снаге?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

26.09.2016 17:58

Ти ниси требо ни изаци на референдум вец писес глупост ста ти муслимани дадну кака МАЈМУН

ОДГОВОРИТЕ