Без проблема на гласачким мјестима

Стање безбједности на гласачким мјестима у Републици Српској гдје се грађани на референдуму изјашњавају о Дану Републике је редовно и све активности се одвијају планираном динамиком, подаци су Штаба Министарства унутрашњих послова Српске "Избори 2016".

Република Српска 25.09.2016 | 10:19
Без проблема на гласачким мјестима
Штаб прати и предузима мјере и радње с циљем одржавања повољне безбједносне ситуације у Републици Српској у предизборној кампањи, на дан локалних избора и приликом одржавања референдума у Републици Српској, саопштено је из МУП-а Српске.

Из МУП-а подсјећају да због одржавања референдума о Дану Републике Српске локације за издавање личних докумената МУП-а Републике Српске /реферати личних карата, пребивалишта, боравишта и ЈМБ, укључујући аквизицију/ раде данас од 7.00 до 19.00 часова.

Документи којима се доказује идентитет бирача су: лична карта, путна исправа и возачка дозвола.

Ради несметаног и безбједносг одвијања свих активности поводом одржавања референдума о Дану Републике Српске, министар унутрашњих послова донио је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају и забрани саобраћаја за теретна возила преко 3,5 тона укупне масе.

Забрана о превозу експлозивних материја на подручју Републике Српске примјењује се од 24. септембра од 00.00 часова до вечерас до 24.00 часова.

Министарство у сједишту, центри јавне безбједности, службе јавне безбједности и полицијске станице за наведене дане неће издавати одобрење за превоз експлозивних материја.

Наредба о забрани саобраћаја за теретна возила преко 3,5 тона укупне масе примјењиваће се данас од 00.00 до 24.00 часова, на свим јавним путевима у Републици Српској.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар