Поново рођен! Марио Балотели се враћа у репрезентацију!

Стигао позив у Ницу!

Фудбал 26.09.2016 | 15:30
Поново рођен! Марио Балотели се враћа у репрезентацију!
Каријера Марија Балотелија почиње да доживљава ренесансу на Азурној обали! Контроверзни нападач блиста у дресу Нице, а то није прошло неопажено ни у његовој домовини. И то тамо где треба.

Италијански Скај данас јавља да је на адресу Марија Балотелија у Ницу стигао позив из ФС Италије, а тиче се октобарских квалификација за СП у Русији. То не значи да је Балотели сигуран на списку репрезентације за октобарске квалификације, али ово је први корак ка његовом повратку међу Азуре.

Селектор Ђампјеро Вентура је морао по правилима ФИФА да до овог викенда обавести све клубове ван Италије на које од њихових играча потенцијално рачуна. Тако се одлучио да Ници пошаље позив за Марија Балотелија и обавести француски клуб о могућем одсуствуБалотелија током репрезентативне паузе. Ипак, велике су шансе да ће Балотели ако буде здрав опет бити део италијанске репрезентације у октобру.

Наравно, вест је у Италији одјекнула као бомба и Вентура углавном има подршку навијача да врати Марија Балотелија у репрезентацију. Контроверзни нападач је овог лета био на прекретници каријере када је одлазио из Ливерпула. Менаџер Рајола га је нудио многим клубовима, али су они одбили. Неки су хтели да га доведу, али Балотели није хтео код њих и на крају је решено да потпише за Ницу.

На Француској ривијери, Балотели је процветао. Уозбиљио се, почео напорно да тренира, није направио ниједан инцидент и убрзо му се све вратило на терену. У два првенствена меча је постигао четири гола. И то против локалних ривала Марсеља и Монака, а Ница је преузела чело табеле.

Балотелијева каријера сада иде узлазном путањом, а селектор Вентура је решио да му да додатни ветар у леђа. Посебно је занимљиво што је Италијане у октобру очекује дерби целих квалификација - судар са Шпанијом. Као и дуел против Македоније.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар