Има ли наде за Мемфиса Депаја? Има - Милан!

Росонери желе Холанђанина који се испоставио као промашај Манчестер јунајтеда!

Фудбал 26.09.2016 | 08:00
Има ли наде за Мемфиса Депаја? Има - Милан!
Што другима не ваља, то је Милану таман. Галијанијева пракса довођења туђих пропалих инвестиција могла би да добије ново поглавље наредне зиме у виду Мемфиса Депаја.

Холанђанин је пре годину и кусур дана дошао на велика врата у Манчестер јунајтед као један од натраженијих играча Европе у том тренутку. Још пре почетка прелазног рока, Црвени ђаволи су капарисали крило ПСВ Ајндховена како би победили у трци са Пари Сен Жерменом и још неким озбиљним клубовима.

Наравно, велику улогу у довођењу Депаја је имао тадашњи менаџер и његов земљак Луј ван Гал који га је раније промовисао у репрезентацији Холандије. Међутим, Депај на Олд Трафорду није испунио ни делић очекивања и потпуно се сломио под теретом легендарне “седмице” на леђима. Одиграо је 45 утакмица, а постигао само седам голова, од чега пет у еврокуповима где је Јунајтед доживео дебакл. ВанГал му је веровао, трпео га, форсирао, али није ишло…

Депај је врло брзо од играча који је дочекан са много еуфорије, претворио себе у иритантног лика који је био први на мети критика. Осим слабих игара, привлачио је пажњу и раскалашним животом ван терена, непрофесионализмом и пасивношћу за ситуација у којој је био цео тим.

Када је Мурињо дошао на клупу Црвених ђавола, почело је да се спекулише о могућој продаји Депаја. Ипак, у Јунајтеду су решили да не отпишу брзо скупу инвестицију из Холандије и надали су се да ће Депај прорадити код Посебног. Ипак, ништа од тога. Од поечтка сезоне, почео је само меч у Лига купу и сакупио мизерних шест минута у првенству. Мурињонема поверења у њега, а чак и Ешли Јанг има предност. Све указује на то да ће Депај бити први на листи за одлазак у следећем прелазном року.

Такву ситуацију би да искористи Милан који се за Депаја распитивао још пре неколико година, али касније није могао да издржи финансијску трку са богатијим клубовима попут Јунајтеда.Галијани није заборавио добре игре  Холанђанинау Ајндховену и нада се да би могао да га добије по багателној цени у јануару и да му оживи каријери. Монтела тренутно имаНијанга на тој позицији, али Депај би му сигурно добро дошао.

Међутим, остаје питање да ли ће Манчестер јуањтед пристати на попуст на Депаја. Миланов предлог је позајмица с правом откупа. Енглезима би више одговарало да извуку што више новца док цена играча још није превише пала. Поготово што је позајмица ризик као у случају Фернанда Тореса који се у Милану није прославио, али и још неких звучних имена којима су Росонери покушавали да оживе каријере…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар