БЛ: Бајерн промашивао, али извукао побједу! Славили Менш и Бајер, Вердер коначно!

Фудбалери Вердера победили су на свом терену у Бремену Волфсбург са 2:1, у утакмици петог кола Бундеслиге и остварили прву победу у првенству. Фудбалери Бајерна победили су ХСВ у Хамбургу минималним резултатом у мечу петог кола Бундеслиге.

Фудбал 25.09.2016 | 08:00
БЛ: Бајерн промашивао, али извукао побједу! Славили Менш и Бајер, Вердер коначно!
Домаћи фудбалери успешно су одолевали нападима Бавараца током целог меча, али је Бајерн успео да стигне до сва три бода поготком Кимиха у 88. минуту.

На голу Хамбургера бриљирао је Адлер који је имао седам одбрана, наспрам 17 шутева ка голу ривала, али је био немоћан два минута пре краја када је на асистенцију Риберија са леве стране, млади немачки фудбалер био на правом месту и успео да затресе мрежу.

Бајерн је задржао три бода предности на челу табеле у односу на другопласирану Борусију Дортмунд и има максималан учинак, док је Хамбургер наставио свој очајан низ четвртим узастопним поразом, па и даље има само један освојен бод.

Мајнц је после лошег старта сезоне ушао у форму, везао две победе, био на путу ка трећој, али је на крају поражен Бајер Леверкузена 3:2. Мајнц је имао предност на свом терену, али су гости хет триком Ћићарита остварили тријумф.

Борусија Менхенгладбах је забележила трећу победу у сезони, овога пута на свом терену против Инголштата са 2:0, који је везао и ћетврти пораз.

Аугзбург је дочекао Дармштат и славио минималним резултатом. После првих 45 минута није било голова, али су онда домаћи искористили предност играча више, у финишу првог дела искључен је Гувара, да би после два минута наставка Финбогасон затресао мрежу ривала.

Голеада је виђена у Франкфурту где је Ајнтрахт дочако Херту, а меч је завршен резултатом 3:3. Гости су први повели преко ибишевића, да би Ајнтрахт у шест минута преокренуо головима Фабијана и Мајера. Ибишевић новим голом доноси изједначење, а Есвајн ново вођство свом тиму. Ипак, коначан резултат поставио је Хектор у судијској надокнади другог полувремена.

Фудбалери Вердера победили су на свом терену у Бремену Волфсбург са 2:1, у утакмици петог кола Бундеслиге и остварили прву победу у првенству.

Волфсбург је повео у 69. минуту пошто је аутогол постигао Роберт Бауер. Вердер је успео да изједначи преко Ленарта Тија у 86. минуту, а победоносни гол постигао је Теодор Гебре Селасије у првом минуту судијске надокнаде времена.

После четири узастопна пораза, што је најгори старт у првенству у историји клуба, Вердер је остварио прву победу у сезони и на 15. месту на табели има три бода.

Волфсбург је везао два пораза, а у последње четири утакмице нема победу и заузима 12. место на табели са пет бодова.

Српски фудбалер Милош Вељковић одиграо је вео меч за победнички тим, који му је уједно био и дебитантски.

Раније у суботу Бајерн је победио Хамбург са 1:0, Бајер Леверкузен је победио Мајнц са 3:2, а Аугсбург је био бољи од Дармштата резултатом 1:0. Борусија из Менхенгладбаха победила је Инголштат са 2:0, а нерешено 3:3 одиграли су Ајнтрахт и Херта.

Бундеслига, пето коло:

петак:

Борусија Дортмунд – Фрајбург 3:1
(Обамејанг 45, Пишчек 53, Гереиро 90+1 – Филип 60)

субота:

Борусија Менхенгладбах – Инголштат 2:0
Штиндл 42, Вент 76

Мајнц – Бајер Леверкузен 2:3
Мали 31, Бел 35 – Ћићарито 32, 66

Хамбургер СВ – Бајерн Минхен 0:1
Кимих 88

Аугзбург – Дармштат 1:0
Финбогасон 47

Ајнтрахт Франкфурт – Херта Берлин 3:3
Фабиан 39, Мајер 45, Хектор 92 – Ибишевић 19, 58, Есвајн 65

Вердер Бремен – Волфсбург 2:1
Тио 86, Гебре Селасије 91, Бауер (аг) 69

недеља:

15.30 Хофенхајм – Шалке
17.30 Келн – Лајпциг

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар