НБА: Пековић пропушта читаву сезону!

Власник Минесоте потврдио да Црногорац сигурно неће играти у такмичарској 2016/17. Да ли то значи и крај играчке каријере председника Партизана?

Кошарка 24.09.2016 | 15:45
НБА: Пековић пропушта читаву сезону!
Никола Пековић (30) вратио се крајем лета у САД, прикључио се екипи уочи тренинг кампа, али је већ познато да неће играти у сезони која још није ни почела!

Газда Минесоте Глен Тејлор открио је у петак новинарима да ће снажни центар због хроничне повреде зглоба и Ахилове тетиве бити ван строја током целе такмичарске 2016/17.

Иако је ове недеље објашњено да Пековић неће моћи да учествује у припремама екипе (које почињу следеће недеље) и иако некадашњег центра Партизана, а сада председника црно-белих дуго муче повреде, овако радикална одлука ипак је донекле и изненађујућа.

Тејлор је рекао, а тамошњи медији пренели, да су чланови стручног и лекарског особља Минесоте заједнички донели ову одлуку и озваничили да ће Пековић бити ван терена (бар) до следећег лета.

С обзиром на његове хроничне повреде, логично се намеће и питање да ли ово значи и дефинитивно прерани крај Пековићеве каријере?

Према актуелном уговору снажног центра са "вуковима", некадашни играч Партизана и Панатинаикоса требало би да буде члан Минесоте још две сезоне, за које му је гарантована зарада од 12,1 милион долара за ову и 11,6 милиона за наредну такмичарску годину.

"Ако је дефинитивно одлучено да Пековић више никад не игра, већи део његовог преосталог уговора биће 'покривен' осигурањем", додају амерички медији свакако важан детаљ овој вести.

Пековић је прошле сезоне одиграо само 12 утакмица, а сезону пре тога само 31.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боки

24.09.2016 20:10

Лежи а пара капа.

ОДГОВОРИТЕ