Мршић: Имамо бољи тим, желимо коначно титулу у АБА лиги!

Тренер Цедевите Вељко Мршић сматра да има бољи тим него прошле сезоне па се нада првој титули у АБА лиги.

Кошарка 24.09.2016 | 20:15
Мршић: Имамо бољи тим, желимо коначно титулу у АБА лиги!
Цедевита је у последњих пет сезона три пута губила у финалу АБА лиге, а два пута у полуфиналу.

"Жеља нам је да коначно освојимо регионалну лигу. Прошле сезоне смо били близу, али на крају је пресудила практично једна лопта против Црвене звезде. Свесни смо како неће бити лако јер осим Звезде врло су опасне екипе попут Будућности, Партизана и Цибоне", рекао је Мршић.

Цедевита је током лета довела Американце Дејвида Стоктона и Скота Хопсона, бившег центра Реал Мадрида и Олимпијакоса Мирзу Бегића, те Филипа Крушлина, Марка Рамљака, Дуја Дукана.

"Мислим да ове сезоне имамо доста добру екипу и могу рећи да сам изузетно задовољан како смо играли у припремам. За разлику од прошле сезоне овај тим ће играти брже, атрактивније, али и агресивније. Мало нас је пореметила повреда плејмејкера Тонија Катића. Он и Стоктон су по мом мишљењу двојица најбољих плејмејкера у Хрватској. Реч је о играчима који могу да контролишу ритам утакмице, обојица су брзи и агресивни у обрани и нападу", рекао је тренер Загрепчана.

Цедевита ће осим у АБА лиги играти и у Еврокупу, у који је пребачена јер је Евролига смањила формат такмичења на 16 учесника.

"Од 20 клубова, колико их је у новом формату Еврокупа, велик број је последњих сезона наступао у Евролиги. Смањивањем ЕЛ појачала се конкуренција тако да смо одлучили да играмо максимално па шта буде. Ту су рецимо Химки и Валенсија које су већ освајале ЕК. Идемо од утакмице до утакмице па ћемо видети колико смо квалитетни. На пример, с нама је у групи Гран Канарија која има сјајан тим и која би могла да освоји Суперкуп Шпаније. Имамо квалитет за борбу са најбољима, па докле догурамо", закључио је Мршић.

Управо Цедевита отвара сезону у АБА лиги дербијем против једног од кункурената за титулу Будућности, меч је на програму 29. септембра у Загребу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар