Човић жестоко оптужује: Много пара с Косова је у Партизану! Дуле одмах одговорио!

Председник Црвене звезде мтс Небојша Човић поновио је да је Влада са премијером Александром Вучићем на челу више помогла Партизану. Бивши председник ЈСД Партизан и тренер кошаркашке секције црно-белих за Вечерње новости демантовао Небојшу Човића.

Кошарка 22.09.2016 | 10:15
Човић жестоко оптужује: Много пара с Косова је у Партизану! Дуле одмах одговорио!
"Врши се та пропаганда да смо ми државни пројекат, а истина је да су премијер и Влада више помогли Партизану. Чињеница је да су они издвојили више новца за појачања и да ти играчи не играју за кикирики, нити, како кажу, због ’часова љубави’. Добар пример је и то што су они када су играли у Евролиги од Града добијали 500-700.000 евра, а ми сада 150-200.000 евра".

"Често нас осуђују како смо покрали паре са Косова, а многе паре управо са Косова су у Партизану. Не тврдим да су у кошарци, али у Партизану су", додао је први човек црвено-белих.

Ипак, према његовим речима, много је важно да Партизан опстане и буде јак, јер на неки начин, без Партизана нема ни Црвене звезде.

Он је рекао да би, да је на месту руководства Партизана, по сваку цену, играо Еврокуп.

Човић је изјавио и да су Звездине амбиције за следећу сезону да одбрани домаћу и регионалну титулу, врати трофеј у Купу, а што се тиче Евролиге, да ће се тек видети.

"Прошле сезоне буџет је био 6,2 милиона евра, ове се надам отприлике исти. Не смемо да промашимо са појачањима на почетку сезоне као прошле године", рекао је Човић и потврдио да ће Звезда на старту Евролиге против Дарашуфаке играти у Пиониру.

Звездин председник је истакао и да је КОМБАНК арена и даље велики кандидат за добиајње организације Фајнал-фора и да му се "јавља" како би то могло да буде 2018. године.

Он је на крају истакао да нема намеру да се кандидује за наследника Драгана Дјиласа на месту председника КСС.

"Жао ми је што Ђилас неће и даље бити на челу наше Куће кошарке, али га разумем",закључио је Човић.

Бивши председник ЈСД Партизан и тренер кошаркашке секције црно-белих за Вечерње новости демантовао Небојшу Човића.

Коме држава више помаже, Црвеној звезди или Партизану? Ова тема ће, вероватно, вечно бити актуелна у српском спорту. У уторак ју је на конференцији за медије поново активирао први човек КК Црвена звезда мтс, Небојша Човић, када је изјавио да су "огромне паре са Косова отишле у Партизан", као и да су црно-бели добијали већи новац за учешће у Евролиги, него што је то случај са црвено-белима.

Одговор је убрзо стигао од Душка Вујошевића, бившег председника Југословенског спортског друштва Партизан и дугогодишњег тренера кошаркашке секције црно-белих, сада шефа стручног штаба Лиможа.

"То није тачно", поручује Вујошевић за "Новости" из Француске и објашњава:

"Био сам председник ЈСД Партизан и у том периоду сам дао доста изјава које су се односиле на неку врсту 'апартхејда' у коме су се клубови Спортског друштва Партизан налазили када су у питању финансирање и помоћ од државе, у односу на оно што добијају клубови СД Црвена звезда. Форма није увек била на потребном нивоу, али од суштине онога што сам мислио, што је веома добро познато јавности и више пута речено, ни у чему не одступам. Сад неки други људи воде Партизане и они су на реду да изнесу своје мишљење".

Вујошевић тврди и да нису истините Човићеве изјаве да је Партизан за учешће у Евролиги добијао од 500.000 до 700.000 евра, а да Звезда добија од 150.000 до 200.000.

"Ни то није тачно. Све то може и да се провери и докаже и аргументује. Мада, нису увек токови новца нешто што је лако и видљиво. Постоје, поготово у неким клубовима, људи који су у стању да добро сакрију те токове новца", рекао је Вујошевић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар